Quantcast

Indijoje – naujas sergamumo COVID-19 pasaulinis rekordas

Indijoje penktadienį užfiksuotas naujas užsikrėtimo pandeminiu koronavirusu atvejų paros prieaugio pasaulinis rekordas – per pastarąją parą šalyje buvo nustatyti 386 452 nauji COVID-19 atvejai, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Ministerija taip pat nurodė, kad per parą šalyje užregistruota 3 498 koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirtis, o bendras pandemijos aukus skaičius Indijoje išaugo iki 208 330. Ekspertų nuomone, tikrieji skaičiai yra didesni, bet neaišku, kiek.

Indijos atsaką į pandemiją trikdo nesugebėjimas išsamiai įvertinti epidemiologinę padėtį šalyje dėl duomenų stygiaus. Iki penktadienio popietės daugiau kaip 350 mokslininkų pasirašė internetinę peticiją, kuria vyriausybės prašoma paskelbti viruso variantų sekoskaitos duomenis, taip pat informacija apie testavimą, pasveikusius pacientus ir vakcinų poveikį.

Kreipimesi sakoma, kad „fragmentiški“ duomenys apie testavimo rezultatus neprieinami nevyriausybinių organizacijų ekspertais, o kai kuriais atvejais – ir valstybės įstaigų specialistams.

Indijoje jau ilgiau kaip savaitę skelbiami rekordiniai sergamumo rodikliai – per parą šalyje užregistruojama vidutiniškai beveik 350 tūkst. naujų COVID-19 atvejų. Per pastarąsias tris savaites koronavirusu užsikrėtusių žmonių paros mirštamumas padidėjo beveik triskart. Šis rodiklis akivaizdžiai demonstruoja, kad padėtis šalyje smarkiai pablogėjo.

Nuo pandemijos pradžios Indijoje nustatyta daugiau kaip 18,7 mln. koronavirusinės infekcijos atvejų. Pagal šį skaičių šalis nusileidžia tik Jungtinėms Valstijoms.

Pagal bendrą mirusių COVID-19 pacientų skaičių Indija pasaulyje yra ketvirta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tas pats

tas pats portretas
Tai bent stebuklas. Proporcingai gyventojų skaičiui Lietuvoje atitikmuo būtų apie 770. Tai gi, darykim išvadas

Anglas

Anglas portretas
Eina n .....x ta Indija !!!!!

Kopustas.

Kopustas. portretas
Užtat Anglija jų Laukia IŠSKĖSTOMIS RANKOMIS..., Cha...., cha...., cha....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių