Quantcast

Indijoje per liūčių sezoną jau žuvo 244 žmonės: iškilo potvynio grėsmė

Indijos vyriausybė trečiadienį išleido naują perspėjimą dėl potvynių kai kuriose pietinės Keralos valstijos teritorijose. Visoje Indijoje žuvusiųjų dėl kasmetinių liūčių sezono skaičius jau pasiekė 244.

Atstovai perspėjo Keralos gyventojus, kad kai kuriose teritorijose per artimiausią parą ar dvi pasirodys smarkios liūtys, galinčios sukelti staigų potvynį. Liūtys keturiose Indijos valstijose – Keraloje, Kernatakoje, Maharaštroje ir Gudžarate – jau privertė daugiau nei 1,2 milijono žmonių palikti namus, dauguma jų apgyvendinti valstybės įsteigtose pagalbos stovyklose.

Keralos valstija pernai susidūrė su didžiausiais potvyniais per šimtmetį, jų metu žuvo 450 žmonių, ir regionas vis dar mėgina atsigauti nuo padarytos žalos.

Trečiadienį Keralos policija pranešė, kad šiųmečių liūčių aukų skaičius per naktį padidėjo iki 95 žuvusiųjų, o 59 buvo paskelbti dingusiais.

Scanpix nuotr.

Kaimyninėje Kernatakoje šiemet žuvo 58 žmonės, o vyriausybės pajėgos iš užlietų teritorijų išgelbėjo 677 000 gyventojų. Situacija Kernatakoje dabar kiek pagerėjo, vyriausybė paskelbė, kad vandens lygis ėmė po truputį sekti. Vakarinėse Gudžarato ir Maharaštros valstijose aukų skaičius pasiekė 91, iš apsemtų regionų išgelbėti šimtai tūkstančių.

Liūčių sezonas Indijoje yra labai svarbus – šiuo laikotarpiu sukaupiama reikiamas kiekis vandens atsargų ir sausros nuniokotoje šalyje atnaujinamas vandens tiekimas, tačiau liūtys kasmet nusineša šimtus žmonių gyvybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių