Quantcast

Indijoje per hinduistų apeigas nuskendo daugiau kaip 30 maldininkų

Indijoje daugiau kaip 30 hinduistų maldininkų nuskendo ištvinusiose upėse ir viename ežere, tūkstančiams žmonių dalyvaujant apeigose, per kurias į vandenį panardinamos vieną dievybę vaizduojančios figūrėlės, penktadienį pranešė pareigūnai ir žiniasklaida.

Anksti penktadienį šalies vidurio regione mažiausiai 11 žmonių žuvo apvirtus jų valčiai viename ežere, informavo gelbėtojai.

Per incidentą ežere, esančiame Madja Pradešo valstijos sostinėje Bhopale dar šeši žmonės sugebėjo išplaukti į krantą, o vieno dingusiojo tebeieškoma, sakė Nacionalinių reagavimo į nelaimes pajėgų atstovas Krishanas Kumaras (Krišanas Kumaras).

Valtis smarkiai pasviro ir apvirto, maldininkams nardinant į vandenį didelę statulą, vaizduojantį hinduistų dievą Ganešą, nurodė policija.

Naujienų agentūra „Press Trust of India“ savo ruožtu pranešė, kad ketvirtadienį ir penktadienį dar 18 žmonių nuskendo nunešti smarkios srovės per apeigas ištvinusiose upėse keliuose miestuose vakarinėje Maharaštros valstijoje. Be to, per apeigas Jamunos upėje Naujajame Delyje nuskendo keturi maldininkai.

Pastarosiomis dienomis hinduistai šventė dievo Šivos ir deivės Parvatės sūnaus Ganešos, vaizduojamo kaip žmogus dramblio galva, gimtadienį. Ganešas laikomas išminties, klestėjimo ir sėkmės simboliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hinduistas

Hinduistas portretas
O didieji Dievai! Tikėti tik į vieną dievą gali tik laukiniai.

Pagonis

Pagonis portretas
Hinduizmas daugiadievystės religija. Vien šis faktas siutina kryžininkus. Kaip galima tikėti kitaip, negu pas juos.

ALGIS

ALGIS portretas
PASAULYJE DAUG IŠSIGIMĖLIŲ , TODĖL GAMTA PATI BANDO APSIVALYTI , DĖL TO TIEK DAUG KATAKLIZMŲ .
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių