Quantcast

Indijoje dėl karantino įstrigusiems turistams siūloma tiesiog laukti

Indijoje įstrigusiems turistams, kurių atostogas staiga nutraukė dėl koronaviruso pandemijos šalies įvestos karantino priemonės ir sustabdyti skrydžiai, sparčiai senka pinigai ir šie žmonės viliasi, kad sugrįžti namo jiems padės jų šalių ambasados.

Turistė iš Jungtinės Karalystės Emma Snashford (Ema Snešford) sakė, kad su draugu buvo išvaryti iš viešbučio. Mergina kreipėsi pagalbos į pareigūnus Londone, kurie nurodė jai laukti.

E. Snashford su draugu buvo apsistoję viešbutyje Džodpure – Indijos šiaurės vakarinės Radžastano valstijos mieste, kuris itin populiarus tarp turistų dėl jame esančių tvirtovių, šventyklų ir kitų paveldo objektų. Tačiau jie buvo išvaryti iš viešbučio prieš pat Indijai kovo 24 dieną paskelbiant karantiną. Jiems pavyko rasti svečių namus Delyje, sutikusius priimti 25 užsienio turistus.

„Jau kurį laiką jaučiamės patekę į beviltišką padėtį“, – sakė kanadietis Lambert'as Desrosiers Gaudette'as (Lamberas Derozjė Godetas), dabar bandantis patekti į prancūzų lėktuvą, turintį parskraidinti į tėvynę dėl pandemijos Indijoje įstrigusius šalies piliečius.

„Skambinome į JK ambasadą, mus sujungė su Londonu. Iš tiesų niekas nežino, kas vyksta. Pastarąją savaitę mums tiesiog sakoma sėdėti ir laukti“, – sakė E. Snashford.  

Australas Matthew Chinery (Metjus Čineris) buvo susiplanavęs ilgas atostogas, įskaitant viešnagę turistų rojumi pramintame Kašmyre, kur, be kita ko, ketino pasimokyti naujos siuvimo technikos, kad vėliau įgytas žinias pritaikytų versle. Tačiau paskelbtas karantinas šio vyro svajones pavertė košmaru.

M. Chinery buvo apsistojęs svečių namuose nuostabaus grožio paplūdimiais garsėjančiame vakariniame Goa mieste. Tačiau jam buvo liepta išsikelti, nes daug rūkančio vyro kosulys priminė koronavirusinės infekcijos COVID-19 simptomą.

Kiti viešbučiai ir svečių namai atsisakė įsileisti M. Chinery be dokumento, liudijančio, kad jam buvo atliktas testas dėl koronaviruso, o tyrimo atsakymas – neigiamas. 

Taigi, australas kreipėsi į valstybinę ligoninę, kad jam būtų atliktas testas. Atsakymo jam teko laukti keturias dienas, izoliuotam kartu su kitais tyrimų rezultatų laukiančiais ir galbūt sergančiais asmenimis. 

Ketvirtadienį naujienų agentūrai AP M. Chinery sakė, kad ieškoti kambario su medicinos pažyma jam sekėsi ne ką geriau. Visgi galiausiai australui su draugo pagalba pavyko rasti, kur apsistoti, tačiau viešbučio darbuotojai taip išsigandę, kad net nepabeldžia į kambario duris, kai ant slenksčio palieka maisto.

„Jie nepraneša, kad maistas jau ten, todėl pirmiausia jo paragauja varnos, maistas būna atšalęs ir nevalgomas“, – pasakojo jis.

M. Chinery sakė, kad jam baigiasi pinigai, mobilieji duomenys, atsargos ir kantrybė. 

„Velniai griebtų, ištraukite mus iš čia, – sakė jis. – Esame Australijos piliečiai. Įstrigome čia. Esame čia ne savo noru. Norime į namus.“

Kitas australas, didžėjus Stewartas Dufty (Stiuartas Dafis), atvyko į Indiją kovo pradžioje ir dabar jam labai neramu dėl gimtinėje likusių artimųjų.  

„Man labai neramu, kaip visa tai juos veikia, ypač mamą, kuri baigia aštuntą dešimtį. Žinau, kad parskridus manęs lauks dviejų savaičių karantinas. Su malonumu jo laikysiuosi. Nenoriu niekam sukelti grėsmės“, – kalbėjo jis. 

Pasak S. Duffy, jam beveik nebeliko pinigų, nes jis negali nueiti į banką ar finansinių paslaugų įmonės „Western Union“ padalinį gauti grynųjų.

Australijos diplomatinė atstovybė nurodė, jog aiškinasi galimybes organizuoti komercinį užsakomąjį skrydį Indijoje įstrigusiems šalies piliečiams parskraidinti.

„Nėra jokios garantijos, bus labai sunku tai įgyvendinti“, – sakė atstovybė.  

Indija sustabdė visus tarptautinius skrydžius iki balandžio 14 dienos, kai turėtų baigtis paskelbtas karantinas.

Sveikatos apsaugos ministerija praneša, kad šalyje nustatyta daugiau kaip 1 800 COVID-19 atvejų, 53 žmonės mirė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Savanoris

Savanoris portretas
Per durnuma ir gobsuma belieka savanoriauti Indijoj tik neaisku i kokia kasta uzrasys

AŠ manau

AŠ manau portretas
Žinojot ,kad virusas pasaulyje siaučia,bet išvykote .Ir mama palikote.Nelabai jau ji jums rūpėjo ,manau.Taip ir daugelis naudojosi pigiais turistiniais kelialapiais ir užvežė virusą.Per tokius keliauninkus negalime ir pas gydytojus ir pas specialistus kur laukėme po 2-3 mėnesius,patekti.Tai dabar laikas apgalvoti savo poelgius ir nieko nekaltinti tik savę.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių