Quantcast

Indija neigia mažinanti COVID-19 aukų skaičių

Indijos sveikatos apsaugos ir šeimos gerovės ministras Mansukhas Mandaviya neigia pasaulio žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus, kad šalies vyriausybė sąmoningai mažina duomenis apie mirštamumą nuo koronavirusinės infekcijos.

Kaip pranešė trečiadienį televizijos kanalas „News 18“, ministras tai pareiškė antradienio vakarą, atsakydamas į parlamentarų paklausimą.

M. Mandaviya informavo parlamento aukštųjų rūmų deputatus, kad ministrų kabinetas tik renka iš regionų gaunamus duomenis. „Mūsų darbas – skelbti šiuos duomenis ir nieko daugiau. Mes niekam neįsakėme pranešti mažesnį mirčių skaičių arba mažesnį užsikrėtimo atvejų skaičių. Tam nėra jokių priežasčių!“ – sakė ministras.

Anot jo, Indijos premjeras Narendra Modis ne kartą prašė valstijų vyriausiuosius ministrus atlikti daug testų dėl koronaviruso ir registruoti visus mirties atvejus. „Nėra priežasčių slėpti duomenų apie mirštamumą, bet ką kaltina? Kas tvarko apskaitą? Valstijos tvarko. Kas renka statistiką regionuose? Valstijos renka. Indijos centrinė vyriausybė tik renka ir skelbia iš valstijų gautus duomenis", - pakartojo ministras.

Anksčiau šią savaitę JAV Globalios plėtros centro ekspertai pranešė, kad Indijos pateikti oficialūs mirštamumo nuo koronaviruso duomenys gali būti dešimt kartų sumažinti, o COVID-19 aukų skaičius šalyje gali viršyti keturis milijonus.

Oficialiais duomenimis, Indijoje nuo koronavirusinės infekcijos padarinių mirė 418 480 žmonių. Nuo pandemijos pradžios šalyje nustatyti 31 216 337 užsikrėtimo atvejai.

Indija užima antrąją vietą pasaulyje po JAV pagal bendrą užsikrėtusiųjų skaičių ir trečiąją po JAV ir Brazilijos pagal mirčių nuo koronaviruso skaičių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių