Quantcast

Indiją ir Nepalą plauna musoninės liūtys: žuvo mažiausiai 17 žmonių

  • Teksto dydis:

Nepale mažiausiai 11 žmonių žuvo per smarkių musoninių liūčių sukeltus potvynius ir purvo nuošliaužas, penktadienį pranešė pareigūnai.

Be to, kaimyninės Indijos šiaurės rytų regione potvynių aukų padaugėjo iki šešių; stichija paveikė iš viso apie 870 tūkst. žmonių, sakė vietos pareigūnai.

Nuo ketvirtadienio lietus pliaupė keliuose Nepalo rajonuose, ypač rytinėje dalyje ir pietų lygumose.

Viena Vidaus reikalų ministerijos pareigūnė sakė, kad iki šiol gauta informacijos apie 11 žuvusius žmones, dar 13 buvo sužeisti ir aštuoni dingo.

Trys žmonės žuvo sostinėje Katmandu sugriuvus sienai.

„Vietos tarnybos ir mūsų saugumo pareigūnai dirba, kad išgelbėtų žmones žmones ir perkeltų juos į saugias vietas. Sraigtasparniai parengti prireikus prisidėti“, – naujienų agentūrai AFP sakė VRM pareigūnė Umakanta Adhikari.

Nepalo orų tarnyba ketvirtadienį perspėjo, kad smarkios liūtys tęsis dvi dienas, ir perspėjo žmones būti budrius.

Pernai Nepale per lietingąjį laikotarpį, paprastai prasidedantį birželio pabaigoje ir pasibaigiantį rugpjūčio gale, žuvo beveik 150 žmonių.

Indijos šiaurės rytinėje Asamo valstijoje musoniniai potvyniai yra išsilieję 21-ame rajone, penktadienį sakė pareigūnai.

Tuo metu Bangladeše pagalbos grupės teikia pagalbą maistu pabėgėliams rohinjams šalies pietryčiuose. Jungtinių Tautų Pasaulinė maisto programa penktadienį nurodė, kad per liūtis žuvo du žmonės, įskaitant vaiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių