Quantcast

Į uostą dėl COVID-19 protrūkio sugrįžo dar vienas JAV karinio jūrų laivyno laivas

JAV eskadrinis minininkas, kuriame buvo patvirtinta dešimtys užsikrėtimo COVID-19 atvejų, antradienį prisišvartavo San Diege. Šis laivas bus dezinfekuotas, tai jau antrasis JAV karinio jūrų laivyno laivas, kurio veikla laikinai sustabdyta dėl koronaviruso protrūkio.

Iki antradienio laive, kuriame iš viso yra 300 žmonių, tyrimai dėl COVID-19 buvo atlikti 63 proc. įgulos. Koronavirusas buvo patvirtintas 64 „USS Kidd“ jūreiviams, pranešė JAV karinis jūrų laivynas.

Praėjusią savaitę medikai iš laivo evakavo ir į žemyninę JAV dalį nugabeno du COVID-19 pacientus, 15 jūreivių buvo perkelti į kitą laivą, kuriame yra pažangesnės medicininės įrangos. Šie įgulos nariai stebimi dėl „nuolatinių, ilgai išliekančių simptomų“.

Pirmieji užsikrėtimo atvejai „USS Kidd“ eskadriniame minininke išaiškinti praėjusią savaitę. Tuo metu jis patruliavo Karibų jūroje, vykdydamas operaciją prieš prekybą narkotikais. Po to, kai buvo evakuotas vienas „USS Kidd“ įgulos narys, kuriam pasireiškė COVID-19 simptomai, į laivą pasiųsta medikų komanda.

JAV karinio jūrų laivyno lėktuvnešyje „USS Theodore Roosevelt“ anksčiau taip pat buvo užregistruotas COVID-19 protrūkis. Šiame laive koronavirusas buvo patvirtintas 969 įgulos nariams, vienas žmogus mirė. Šio lėktuvnešio įgulą paprastai sudaro apie 4 800 asmenų. „USS Theodore Roosevelt“ buvo priverstas prisišvartuoti Guame, dauguma įgulos narių buvo evakuoti, o laivas – dezinfekuotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių