Quantcast

Į Lietuvos veiksmus Rusija sureagavo griežtai: valdžią išvadino šizofrenikais, žada nutraukti ryšius

Rusijos Dūmos tarptautinių reikalų komiteto vadovo pirmasis pavaduotojas Aleksejus Čepa mano, kad Lietuvos Seimo sprendimas pripažinti Rusiją teroristine valstybe nedaro jokios įtakos, o reaguodama į Lietuvos žodžius, Rusijos Federacija gali nutraukti prekybinius santykius. O štai Rusijos Tarptautinių reikalų komiteto pirmininko pirmasis pavaduotojas Vladimiras Džabarovas Lietuvos Seimo nutarimą pavadino šizofrenijos apraiška.

Pasiruošę nutraukti santykius su Lietuva

A. Čepa po sprendimo pripažinti Rusiją teroristine valstybe Lietuvą pavadino JAV satelite.

„Visų satelitinių šalių, kurios bando žaisti kartu su JAV, pareiškimai nieko nereiškia. Šios šalys ilgą laiką vykdė rusofobišką politiką, kurstė nedraugiškus santykius tarp šalių ir visais būdais skatino konfliktą Europoje. Specialioji operacija buvo priverstinė priemonė politikai, kurią šios šalys vykdė pastaruosius 20–25 metus“, – pasakė A. Čepa per interviu Rusijos portalui gazeta.ru.

Anot jo, Lietuva gali prarasti galimybę užmegzti prekybinius ryšius su Rusija.

Kaip galima reaguoti į šizofreniją? Tai – gryna šizofrenija. Mes esame šalis, kuri nugalėjo tarptautinį terorizmą Sirijoje.

„Esame pasirengę nutraukti visus santykius su Lietuva. Galime užšaldyti visus pristatymus per Lietuvos uostus. Galime uždaryti trąšų ir visų rūšių produktų, kuriuos šalis pirko iš mūsų, tiekimą. Taip pat galime neimti produkcijos iš jų ūkių“, – aiškino A. Čepa.

A. Čepas spėjo, kad Lietuva ir Estija paseks Lietuvos pavyzdžiu.

O štai V. Džabarovas grasino, kad Rusija nepaliks Lietuvos veiksmų be atsako.

„Kaip galima reaguoti į šizofreniją? Tai – gryna šizofrenija. Mes esame šalis, kuri nugalėjo tarptautinį terorizmą Sirijoje, tarptautinį terorizmą Šiaurės Kaukaze, o mus bando vadinti teroristine šalimi? Ką veikėte visus šiuos metus? Bendradarbiavote su naciais? Dalyvavote kare prieš Sovietų Sąjungą? Manau, kad Rusijos užsienio reikalų ministerija įvertins tokį sprendimą“, – sakė jis.

Pavadino provokacija

Lietuvos sprendimas pripažinti Rusiją terorizmą remiančia ir vykdančia valstybe yra provokuojamas ir ekstremistinis, trečiadienį radijo stočiai „Sputnik“ pareiškė Užsienio reikalų ministerijos Maskvoje atstovė spaudai Marija Zacharova, rašo CNN.

„Atitinkamus dokumentus ir pareiškimus priimančios šalys žengia ekstremistinius žingsnius – to kitaip nepavadinsi. Visos šios šalys yra NATO narės. Pastaraisiais dešimtmečiais nuolat stebėjome NATO neteisėtus ir agresyvius veiksmus, dėl kurių žuvo daug žmonių“, – tvirtino M. Zacharova.

Pasak jos, pastarąjį Lietuvos sprendimą reikėtų vertinti kaip provokaciją, ekstremizmą ir politinės veidmainystės veiksmą.

Lietuvos rezoliucija

Gegužės 10 dieną Lietuvos Seimo deputatai vienbalsiai nubalsavo už rezoliucijos, kurioje Rusija pripažįstama teroristine valstybe, o karinė specialioji operacija yra Ukrainos žmonių genocidas, priėmimą.

„Seimas pripažįsta Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų ir jos politinės bei karinės vadovybės vykdomą ginkluotą pilno masto agresiją – karą – prieš Ukrainą, prasidėjusią 2022 metų vasario 24 dieną, ukrainiečių tautos genocidu“, – teigiama rezoliucijoje.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojeteroristinė valstybėRusijagenocidas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių