Quantcast

Į Kiniją atvykusi PSO ekspertų komanda padės tirti koronaviruso protrūkį

Pirmadienį į Kiniją atvyko pirminė Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) medicinos ekspertų komanda, padėsianti tirti koronaviruso protrūkį šalyje, Ženevoje sakė PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas, praneša „Reuters“.

Kinijoje sausio pabaigoje apsilankęs ir su prezidentu Xi Jinpingu bei Kinijos ministrais kalbėjęsis T. A. Ghebreyesusas galiausiai pasirašė susitarimą, pagal kurį PSO į Kiniją turi išsiųsti tarptautinę ekspertų komandą. Tačiau kol Kinijos valdžia patvirtino komandą, kurią, PSO vadovo teigimu, sudarys nuo 10 iki 15 asmenų, jau praėjo daugiau nei dvi savaitės.

Kinijoje iš viso patvirtinti 40 235 užsikrėtimo atvejai, nuo viruso mirė 909 asmenys, taip pat užfiksuoti 319 užsikrėtimų bei viena mirtis kitose 24 pasaulio šalyse.

T. A. Ghebreyesusas pareiškė susirūpinimą dėl savaitgalį paskelbtų viruso perdavimo žmogaus žmogui atvejų Europos šalyse. Pranešta apie žmonių, kurie nėra buvę Kinijoje, užsikrėtimą.

„Pastarosiomis dienomis pastebėjome tokių atvejų, kai virusas perduodamas žmonėms, kurie nesilankė Kinijoje, – vakar (sekmadienį) paskelbta apie tokį atvejį Prancūzijoje, šiandien (pirmadienį) – Jungtinėje Karalystėje, – teigė PSO vadovas. – Aptikus toiek nedaug atvejų, tai vis dėlto gali tapti kibirkštimi, įžiebsiančia didesnį gaisrą. Tačiau kol kas tai tik kibirkštis. Ir toliau sieksime neleisti virusui plisti.“

T. A. Ghebreyesusas paragino šalis imtis viešosios sveikatos priemonių, „užkirsti kelią šiai ugniai išplisti“. Jis taip pat teigė, kad „tai yra svarbi žinutė visam pasauliui. Tai bendras visų priešas, kurį nugalėsime tik tada, jei veiksime išvien“.

 


Šiame straipsnyje: koronavirusasKinijaPSO

NAUJAUSI KOMENTARAI

koronas

koronas portretas
jau salia jusu, greit pasirodys ,beda salys nesiima jokiu rimtu veiksmu jo atzvilgiu ir jokio supratimo apie ji ir jo pasekmes,kurios bus siaubingos,nes Zmogus dar nezino kaip ji sustabdyt, o tuo labiau neutralizuot,rytdiena gali isausti labai baisi .

Anonimas

Anonimas portretas
keista,,bet gal tai apgalvotas uzkratas >Kinijos ekonomika suzlugdyti???!! buvo lyg nedidelis "trupinys",,taciau...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių