Quantcast

Į ES sakcijų sąrašus patekęs Rusijos „Yandex“ vadovas atsistatydina

Rusijos technologijų grupės „Yandex“ vadovas Tigranas Chudaverdianas atsistatydino po to, kai buvo įtrauktas į naujus Europos Sąjungos sankcijų sąrašus.

„Tigranas Chudaverdianas nedelsdamas pasitraukė iš „Yandex“ vykdomojo direktoriaus ir generalinio direktoriaus pavaduotojo pareigų“, – teigiama „Yandex“ pranešime spaudai.

„Yandex“, vadinama „rusiškąja „Google“, yra registruota Nyderlanduose ir turi antrinių įmonių žemyninės Europos šalyse, Jungtinėje Karalystėje ir JAV, nors didžioji dalis jos verslo sukoncentruota Rusijoje.

Pačiai „Yandex“ Vakarų sankcijos dėl Rusijos karo Ukrainoje šiuo metu nėra paskelbtos, o A. Chudaverdianas į jų sąrašus buvo patrauktas kaip fizinis asmuo.

1997-aisiais veiklą pradėjusi „Yandex“ yra didžiausia Rusijos technologijų bendrovė, kuri, jos pačios duomenimis, paskutinį praėjusių metų ketvirtį kontroliavo daugiau kaip 60 proc. šalies paieškų internete rinkos.

Pastaraisiais metais grupė plėtė savo veiklos sritis, o dabar siūlo taip pat pavėžėjimo bei maisto pristatymo paslaugas.

Be to, Rusijos naftos chemijos milžinė „Sibur“ pranešė apie generalinio direktoriaus Dmitrijaus Konovo atsistatydinimą dėl jo įtraukimo į Vakarų sankcijų sąrašus.


Šiame straipsnyje: Tigranas Chudaverdianaskaras Ukrainojesankcijosatsistatydina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių