Quantcast

Honkonge policija malšino vėl atsinaujinusius protestus

Honkongo policijos pareigūnai protestuotojus apšaudė šoviniais su pipirinėmis dujomis ir vykdė suėmimus, mieste vėl kilus protestams dėl nagrinėjamo įstatymo projekto, kuriuo tyčiojimasis iš Kinijos nacionalinio himno galimai bus laikomas nusikaltimu.

Teritorijoje, kurioje trečiadienio popietę rengiamas antrasis kontroversiško įstatymo projekto svarstymas, susirinko nemažai protestų malšinimui pasirengusių policijos pareigūnų.

Jei įstatymas, kaip prognozuojama, bus patvirtintas, už himno „Savanorių maršas“ „mėgdžiojimą arba netinkamą naudojimą“ gali grėsti iki trejų metų laisvės atėmimo bausmė bei baudos iki 6 tūkst. dolerių.

Policija paskelbė apie „riaušes“ anksti rytą surengusių protestuotojų pažeidimus – esą buvo blokuojami keliai ir geležinkeliai, vykdomi padegimai ir disponuojama ginklais.

Iki vidurdienio buvo suimta mažiausiai 17 protestuotojų, tarp jų ir 14 ir 15 metų mokiniai. Dėl šalmų ir respiratorių dėvėjimo jie kaltinami „turėjus neteisėtiems tikslams skirtų priemonių“.

Protestuotojų bendruomenė internete paskelbė planus trečiadienį prieš antrąjį parlamentinį įstatymo projekto svarstymą sukelti chaosą mieste.

Tačiau į rajoną, kuriame įsikūrusi Honkongo valdžia, atvykus policijos pajėgoms, protestuotojai susirinko kito rajono gatvėse ir prekybos centruose. Riaušių policija Hisano aikštėje apsupo dešimtis žmonių, prieš tai perspėję minią, kad ši dalyvauja „neteisėtame susibūrime“. Neaišku, ar policijos pareigūnai iš anksto planavo įgyvendinti masinį suėmimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių