Quantcast

„Hezbollah“ teigia dvigubai padidinusi savo valdomų raketų arsenalą

Libano šiitų judėjimo „Hezbollah“ lyderis sekmadienį pareiškė, kad jo grupuotė dabar turi dvigubai daugiau valdomų raketų nei prieš metus, ir pabrėžė, kad Izraelio mėginimai užkirsti kelią jų įsigijimui patyrė fiasko.

Hassanas Nasrallah, duodamas metų pabaigos interviu Beirute įsikūrusiai televizijai „al Mayadeen“, perspėjo, kad „Hezbollah“ gali smogti bet kur Izraelyje ir okupuotuose palestiniečių teritorijose.

Anot H. Nasrallah, kai Izraelis per amerikiečių pareigūnus pagrasino suduoti smūgį vienam iš „Hezbollah“ kompleksų Libano rytiniame Bekaa regione, grupuotė perspėjo, kad sureaguotų į bet kokią panašią ataką.

Izraelis pastaraisiais mėnesiais reiškia susirūpinimą, kad „Hezbollah“ bando įkurti centrus, kuriuose galėtų gaminti tiksliai nutaikomas valdomas raketas.

Per keturias valandas trukusį interviu H. Nasrallah paminėjo, jog esama daug su jo grupuote susijusių klausimų, apie kuriuos nežinoma Izraeliui, nes šiomis temomis nediskutuojama už „labai siauro rato“ ribų.

H. Nasrallahas taip pat teigė, kad JAV prezidento Donaldo Trumpo administracijos paskutinės savaitės yra lemiamos ir kad šiuo laikotarpiu būtina elgtis atsargiai. Jis pavadino D. Trumpą „piktu“ ir „pamišusiu“.

Irano remiamas „Hezbollah“ yra nesutaikomas Izraelio priešininkas, su kuriuo žydų valstybė ne kartą konfrontuodavo, įskaitant 2006 metais vykusį didelio masto karą.

H. Nasrallah vėl pažadėjo, kad Iranas ir jo sąjungininkai atkeršys Jungtinėms Valstijoms už įtakingo iraniečių Revoliucinės gvardijos generolo Qassimo Soleimani nužudymą per pernai Irake surengtą drono ataką.

„Kerštas artėja, kad ir kiek tai užtruktų“, – televizijai „al Mayadeen“ sakė jis, sėdėdamas šalia Q. Soleimani portreto.

H. Nasrallah taip pat pažadėjo atkeršyti Izraeliui už tai, kad žydų valstybės pajėgos anksčiau šiemet Sirijoje nukovė vieną „Hezbollah“ kovotoją.

Kreipdamasis į būsimą JAV prezidentą Joe Bideną, H. Nasrallah pabrėžė, jog Iranas nesiderės su Vašingtonu savo sąjungininkų vardu, taip pat neaptarinės konfliktų regione. Pasak „Hezbollah“ lyderio, Teheranas su JAV kalbės tik apie Irano branduolinį susitarimą, iš kurio D. Trumpas užpernai išvedė savo šalį.


Šiame straipsnyje: Hezbollahraketosterorizmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Good news.

Arijas

Arijas portretas
Kada tuos arabus (visu rusiu ir tikejimu) pasaulio visuomene pastatys i vieta? Ju kraujo troskimas darosi nebepakenciamas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių