Quantcast

Haičio policija skelbia nukovusi prezidento žudikus

Haičio policija nukovė keturis „samdinius“, kaltinamus prezidento Jovenelio Moise'o (Žovenelio Moizo) nužudymu, o dar du sulaikė, skurdžią ir krizių prislėgtą Karibų šalį apimant nežiniai.

Prezidentą jo privačioje rezidencijoje sostinėje Port o Prense anksti trečiadienį nužudė ginkluoti asmenys, taip pat sužeidę jo žmoną Martine (Marten). Pastaroji buvo hospitalizuota.

Policija nepaskelbė įtariamųjų vardų ir nenurodė jų motyvų.

Jungtinių Tautų Saugumo Tarybai planuojant skubų posėdį, turintį įvykti ketvirtadienį per pietus, Haičio laikinasis premjeras Claude'as Josephas (Klodas Žozefas) paskelbė šalyje „apsiausties padėtį“ ir sakė, kad dabar šaliai vadovauja jis.

Port o Prense buvo uždarytas oro uostas, bet liudininkai sakė, kad mieste ramu, gatvės tuščios, nepatruliuoja jokios papildomos saugumo pajėgos.

Vėlai trečiadienį policija paskelbė nuo pat prezidento nužudymo vykdanti paiešką sostinėje.

„Keturi samdiniai nukauti, du... sulaikėme. Trys policininkai, laikyti įkaitais, išvaduoti“, – sakė šalies policijos generalinis direktorius Leonas Charles'is (Leonas Šarlis).

Prezidentas buvo nužudytas maždaug 1 val. nakties (8 val. Lietuvos laiku). Gatvėje prie rezidencijos matėsi šovinių tūtų, teismo ekspertai ieškojo įrodymų. Netoliese stovėjo kulkų suvarpytas automobilis.

J. Moise'o žmona iš pradžių buvo nuvežta į vietos ligoninę, o paskui nuskraidinta į „Ryder“ traumatologijos centrą Majamyje.

C. Josephas sakė, kad pavojus jai nebegresia, ir vėliau pridūrė, kad jos būklė stabili.

Pasak laikinojo premjero, prezidentą „jo namuose nužudė užsieniečiai, kalbėję angliškai ir ispaniškai“.

„Už jo mirtį atsakingi asmenys neliks nenubausti“, – kreipdamasis į šalies gyventojus sakė C. Josephas.

Haičio ambasadorius Vašingtone Bocchitas Edmond'as (Bočitas Edmonas) sakė, kad žudikai yra samdiniai „profesionalai“, kurie buvo apsimetę Jungtinių Valstijų Kovos su narkotikais administracijos (DEA) agentais. 

„Turime vaizdo įrašą, ir manome, kad jie yra samdiniai“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jankių darbas, kaip visada. Norėtų ir su Lukašenka taip pasielgti, tik rankos trumpos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių