Quantcast

Gydytojui, besistengusiam per gaisrą išgelbėti COVID-19 pacientus, žeriamos pagyros

  • Teksto dydis:

Rumunijoje vienas gydytojas, sunkiai nukentėjęs per gaisrą ligoninėje, sekmadienį buvo giriamas kaip didvyris, paaiškėjus, kad jis mėgino padėti perkelti į saugią vietą COVID-19 pacientus.

Antrojo ir trečiojo laipsnių nudegimų patyręs medikas, vietos žiniasklaidos pristatytas kaip Catalinas Denciu (Ketelinas Denčus) buvo sekmadienį perkeltas į Belgijos Karalienės Astrid karinę ligoninę, kur jam suteikiama specializuota pagalba.

„Reiškiu pagarbą didvyriui gydytojui, kuris pademonstravo ypatingą drąsą ir pasiaukojimo dvasią, mėgindamas išgelbėti pacientus“, – vietos žiniasklaidai pareiškė ministras pirmininkas Ludovicas Orbanas (Ludovikas Orbanas), kuriam antrino gydytojų profsąjungos ir vietos žiniasklaida.

Per vėlai šeštadienį ligoninėje šiaurės rytiniame Piatra Niamco mieste kilusį gaisrą žuvo 10 žmonių, gydytų nuo COVID-19 intensyviosios terapijos skyriuje. Gyvybės netekusiems septyniems vyrams ir trims moterims buvo 67–86 metai, pranešė gydymo įstaiga.

Dar šeši žmonės buvo sunkiai sužeisti.

Generalinis prokuroras inicijavo tyrimą dėl tragedijos, o Sveikatos apsaugos ministerija spėjo, kad gaisras galėjo kilti dėl trumpojo sujungimo.

Nelaimė atgaivino prisiminimus apie Rumunijos ankstesnį daug aukų pareikalavusį gaisrą, kilusį 2015 metų spalį Bukarešto naktiniame klube „Colectiv“. Tąsyk žuvo 64 žmonės, o daugelis rumunų pasipiktinę klausinėjo, kaip tas incidentas galėjo įvykti.

Po gaisro tame klube gyva išlikusi Aleksandra Furnea (Aleksandra Furnija) paragino valdžią „padaryti tai, ko nebuvo padaryta mums“ ir parodyti, jog per pastaruosius penkerius metus buvo išmokta pamoka.

„Nesislėpkite už savanaudiško melo, neminėkite pasenusių protokolų, kad pateisintumėte nusikaltimą“, – socialiniame tinkle „Facebook“ parašė A. Furnea.

Anot vietos žiniasklaidos, preliminarus tyrimas parodė, kad antro pastato aukšto, kuriame kilo gaisras, priešgaisrinės saugos planai nebuvo atnaujinami net 30 metų.

Atskiroje „Facebook“ žinutėje dar vienas „Colectiv“ gaisrą išgyvenęs lankytojas Mihai Grecea (Mihajus Grečija) paragino atsistatydinti sveikatos apsaugos ministrą Nelu Tataru (Nelų Tetarų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių