Quantcast

Gruzijoje per audringus opozicijos protestus prie parlamento sužeisti šimtai žmonių

  • Teksto dydis:

Tbilisyje praėjusią naktį kilus audringam opozicijos protestui, kurį policija vaikė šaudydama  guminėmis kulkomis ir leisdama ašarines dujas, buvo sužeisti mažiausiai 240 demonstrantų ir policijos pareigūnų, penktadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Pasak ministerijos, „102 žmonės dėl sužeidimų gydomi Tbilisio ligoninėse“.

Apie 10 tūkst. protestuotojų naktį iš ketvirtadienio į penktadienį susirinko prie parlamento po kontroversiško Rusijos įstatymų leidėjo Sergejaus Gavrilovo pasisakymo. Kai kurie prasiveržė pro policijos užtvaras ir pateko į parlamento kiemą.

Policininkai juos nustūmė atgal, ir protestas tęsėsi daugmaž taikiai iki vidurnakčio, kai policija pradėjo šaudyti guminėmis kulkomis, leisti ašarines dujas ir panaudojo akustinę bei vandens patrankas.

Apie 3 000 demonstrantų trumpam išsisklaidė, bet vėliau atnaujino protestus.

Taip pat pranešta, kad Rustavelio prospekte Tbilisyje susirinkę protestuotojai praėjusią naktį įsiveržė į vieną iš valdančiosios partijos „Gruzijos svajonė“ būstinių ir ją nusiaubė.  

Gruzijos Pirmojo kanalo duomenimis, protestuotojai sudegino partijos būstinėje rastas „Gruzijos svajonės“ vėliavas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kiek sumokėta.....

kiek sumokėta..... portretas
Jau ir Gruzijoje tos pačiosfašistinės grupuotės dirba kaip ir Ukrainoje.....

Kęstas

Kęstas portretas
Grybauskaitės sankcijos Rusijai buvo naudingos ne tik Kinijai, bet ir ... Rusijai. „Ką tai duotų ir ką mes praradome – dėl sankcijų Rusija negavo apie 50 mlrd. USD, o Europos Sąjunga prarado 240 mlrd. USD, Jungtinės Amerikos Valstijos – 17 mlrd. USD, nes su jomis turėjome nedidelę prekybos apyvartą, Japonija – 27 mlrd. USD. Šitos šalys pradaro ne tik Rusijos rinką, bet ir darbo vietas“, – skaičiavo V. Putinas. „Mes turėjome įjungti smegenis ir pagalvoti, ką ir kaip daryti aukštųjų technologijų ekonomikos srityse“, – sakė jis. Jo teigimu, per kelerius metus Rusija išmoko gaminti nuosavus variklius laivams, energetikos mašinas ir pan. Žemės ūkio produkcijos eksporto apimtys išaugo iki 25,7 mlrd. USD, o iki 2024 m. jos gali padidėti net iki 45 mlrd. USD , teigiamus pavyzdžius minėjo V. Putinas." Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Ozys&Ozesnis

Ozys&Ozesnis portretas
Deti i skura tiems CZV provashingtoniniams kolaborantams riausininkams banditams kad eitu triesdami susiriete
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių