Quantcast

Karantinas nepadeda: viruso aukų Kinijoje daugėja dešimtimis

Kinijoje dėl naujo koronaviruso protrūkio mirusių žmonių padaugėjo iki 213, taip pat patvirtinta beveik 2 000 naujų užsikrėtimo atvejų, penktadienį paskelbė Nacionalinė sveikatos apsaugos komisija.

Kasdien skelbiamame pranešime apie epidemijos eigą komisija nurodė, kad mirė dar 43 virusu užsikrėtę žmonės. Visi jie, išskyrus vieną, mirė protrūkio židiniu tapusioje ir labiausiai jo paveiktoje centrinėje Hubėjaus provincijoje.

Vėliausi skaičiai rodo, kad per parą Kinijoje nuo viruso 2019-nCoV mirštančių žmonių ir bendras užsikrėtimų skaičius toliau stabiliai auga, nors Hubėjuje prieš savaitę buvo įvestos beprecedentės karantino priemonės ir visoje šalyje imamasi prevencinių veiksmų.

Ketvirtadienį Kinijos sveikatos apsaugos pareigūnai pranešė apie 38 per parą mirusius žmones. Tąsyk visos aukos, išskyrus vieną, taip pat buvo užregistruotos Hubėjuje.

Nacionalinė sveikatos apsaugos komisija informavo, kad patvirtinti 1 982 nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai, o nuo protrūkio pradžios gruodį bendras užsikrėtusiųjų skaičius išaugo beveik iki 10 000.

Dar 102 tūkst. žmonių yra stebimi dėl potencialių šio kvėpavimo takų sutrikimo simptomų.

Pasaulio sveikatos organizacija iš pradžių stengėsi nesureikšminti šio protrūkio keliamos grėsmės masto, bet ketvirtadienį pripažino jį tarptautinio masto ekstremalia visuomenės sveikatai padėtimi.

„Dabar privalome veikti kartu, kad apribotume tolesnį plitimą... Galime jį sustabdyti tik kartu“, – per spaudos konferenciją Ženevoje sakė PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas (Tedrosas Adanomas Gebrajesusas).

Vis dėlto jis pažymėjo, kad keliones ir prekybą su Kinija suvaržyti nėra būtina, kad viruso plitimas būtų pažabotas.

Šiuo metu užsikrėtimo 2019-nCoV atvejų patvirtinta daugiau kaip 15-oje šalių visame pasaulyje.

Daugelis valstybių, įskaitant Jungtines Valstijas, paragino savo piliečius nesilankyti Kinijoje, o kai kurios uždraudė jiems lankytis Hubėjaus provincijos sostinėje Uhane, kur šis protrūkis pirmiausiai pasireiškė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių