Quantcast

Graikijos policija: Kretoje uždusinta JAV mokslininkė

  • Teksto dydis:

Graikijos policija ketvirtadienį pranešė, kad Kretos saloje smurtine mirtimi mirė 59 metų amerikiečių mokslininkė, kurios palaikai anksčiau šią savaitę buvo rasti apleistame Antrojo pasaulinio karo laikų bunkeryje.

„Tai buvo nusikalstamas veiksmas, mirtis dėl uždusinimo“, – naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis policijoje.

Suzanne Eaton (Sjuzan Iton), Dresdeno universiteto Maxo Plancko (Makso Planko) instituto molekulinės biologijos specialistės, palaikai pirmadienį buvo rasti netoli Chanijos miesto. Draugai ją paskutinį kartą buvo matę savaite anksčiau, liepos 2-ąją.

S. Eaton buvo rasta urvų komplekse netoli kelio ir tai padidino įtarimus, kad ji buvo nužudyta kažkur kitur ir paslėpta čia.

Nedaug kam žinomu urvų kompleksu karo metais naudojosi Vokietijos okupacinės pajėgos.

„Mes labai sukrėsti ir sunerimę dėl šio tragiško įvykio. Suzanne buvo išsiskirianti ir įkvepianti mokslininkė, mylinti sutuoktinė ir motina, sportininkė ir išties nuostabus žmogus, kurį visi mylėjome“, – sakoma jos instituto pareiškime.

Kaip nurodoma pranešimuose, du vietos koroneriai ištyrę palaikus nustatė, kad jai buvo užspausta nosis ir burna. Tačiau galutinai dar nėra aišku, ar jos mirtis įvyko dėl uždusimo.

Policija atsisakė pateikti daugiau detalių.

S. Eaton, kuri su vyru, britų mokslininku Anthony Hymam (Entoniu Haimanu), turėjo du sūnus, dalyvavo konferencijoje Chanijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

doberis

doberis portretas
Kad ir ES, bet jiem dar toli net ir iki Lietuvos!

...

... portretas
Tuoj tiems jankiams visur žemė po kojomis užsidegs... deja. :/

Turbūt

Turbūt portretas
Kažkam nepatiko ir netiko moksliniai darbai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių