Quantcast

Graikijos migrantų stovyklose – pirmasis užsikrėtimo koronaviruso atvejis

Graikija ketvirtadienį pranešė apie pirmąjį užsikrėtimo koronaviruso atvejį perpildytose migrantų stovyklose, pranešė migracijos ministerijos šaltinis.

Iš Jemeno atvykusiam Chijo saloje Vialo stovykloje gyvenančiam 35-erių vyrui atlikto testo rezultatai buvo teigiami.

„Užsikrėtęs vyras buvo izoliuotas vietinėje ligoninėje. Dar 30 žmonių yra atliekamas COVID-19 testas“, – teigė pareigūnas.

Vialo stovykloje gyvena daugiau nei 3 800 žmonių, tai tris kartus daugiau gyventojų, nei numatoma stovyklos infrastruktūros plane.

Keletas užsikrėtimo COVID-19 atvejų jau buvo užfiksuota migrantų stovyklose žemyninėje Graikijos dalyje, įtraukiant ir balandį užregistruotus 150 COVID-19 atvejų viename migrantų viešbutyje.

Vis dėlto tai pirmasis užsikrėtimo atvejis, užfiksuotas saloje, kur migrantų stovyklos yra labiausiai perpildytos.

Apie tai paskelbta praėjus dienai po to, kai Graikija pranešė užregistravusi rekordinį per parą patvirtintų COVID-19 atvejų skaičių – 262.

Valdžia teigė, kad atvejų galėjo padaugėti dėl saugaus atstumo nesilaikymo restoranuose, baruose bei viešosiose vietose.

Šią savaitę Graikijos valdžios pareigūnai paskelbė naktį galiojančią komendanto valandą restoranams ir barams kai kuriose turistų pamėgtose vietose. Taip pat buvo paskelbti nauji apribojimai į šalį norintiems patekti keliautojams – likus ne mažiau nei 72 val. iki atvykimo jie turi pateikti neigiamus COVID-19 testus.

Elzbieta Reivytytė (AFP)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip graziai teroristai i valti susodinti, su liemenemis, svaruciai... Gerai masonai finansuoja... ;)
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių