Quantcast

Graikijos komunistai Akropolyje surengė protestą prieš JAV bazes

Graikijos komunistų partijos aktyvistai ketvirtadienį Atėnų Akropolyje išskleidė du didelius plakatus, protestuodami prieš Graikijos netiesioginį dalyvavimą kare Ukrainoje per narystę NATO.

Ant plakatų graikų ir anglų kalbomis didelėmis iš nemažo atstumo matomomis raidėmis buvo parašyta: „Ne karui – jokio įsitraukimo – ne mirties bazėms“. Protestas surengtas parlamentui ketvirtadienio vakarą planuojant balsuoti dėl karinio bendradarbiavimo su Jungtinėmis Valstijomis sutarties pratęsimo dar penkeriems metams. Pasibaigus terminui, sutartis turi tapti nuolatine, jei nė viena šalis iš jos nepasitrauks. Ratifikavimas laikomas formalumu, nes Graikijos konservatorių vyriausybė turi reikiamą daugumą parlamente. Vyriausybė mano, kad sutartis didina stabilumą ir Graikijos vaidmenį rytinėje Viduržemio jūros regiono dalyje.

JAV jau turi didelę karinio jūrų laivyno ir oro bazę Soudoje, Kretoje, iš jos Jungtinių Valstijų lėktuvai gali uždengti rytinę Viduržemio jūros dalį ir Juodąją jūrą. JAV taip pat turi dvi karines bazes centrinėje Graikijoje ir karinio jūrų laivyno bazę Aleksandropolio uoste šalies šiaurės rytuose.

Penkiolika vietų 300 vietų parlamente turinti Graikijos komunistų partija daugelį dešimtmečių reikalauja, kad Graikija pasitrauktų ir iš NATO, ir iš Europos Sąjungos.


Šiame straipsnyje: GraikijaNATOGraikijos komunistaiAkropolisprotestaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių