Quantcast

Graikijoje nukrito Ukrainos lėktuvas su šaudmenimis: lauką patikrinti prireiks kelių savaičių

Lauko Graikijoje, kuriame savaitgalį nukrito Ukrainos lėktuvas su šaudmenimis ir dėl to kilo baimė dėl taršos, saugumo patikrinimas užtruks keletą savaičių, antradienį pranešė vietos pareigūnas.

„Pirminiais skaičiavimais, [operacija] užtruks mažiausiai mėnesį“, – visuomeninei televizijai ERT sakė Pangėjo savivaldybės meras Filipas Anastasiadis (Filippos Anastassiadis).

Lėktuvas „Antonov An-12“, kuriam vėlai šeštadienį sudužus netoli Kavalos miesto Graikijos šiaurėje žuvo visi aštuoni jo įgulos nariai, gabeno 11,5 t serbų gamybos minosvaidžių šaudmenų juos užsisakiusiam Bangladešui.

Po nelaimės pareigūnai buvo nurodę gyventojams likti namie ir užsidaryti langus. Vietos gyventojai taip pat pranešė apie sudirgintus kvėpavimo takus.

Sprogmenų ekspertai antradienį įvykio vietoje trečią dieną šalino šaudmenis, kad rajoną vėl būtų galima atidaryti.

Pareigūnai uždraudė gyventojams eiti į aplinkinius laukus, kol nepašalinti visi nesprogę sprogmenys ir lėktuvo nuolaužos.

Kitas savivaldybės pareigūnas Makis Papatanasiju (Makis Papathanassiou) antradienį sakė ERT, kad 100 hektarų teritorija yra aptverta ir saugoma policijos.

Orlaivį valdė Ukrainos krovinių vežėja „Meridian“; Ukrainos užsienio reikalų ministerija nurodė, kad visi įgulos nariai buvo ukrainiečiai.

Graikija pirmadienį pateikė oficialius skundus Serbijai ir Ukrainai ir sakė, kad iš anksto nebuvo įspėta dėl krovinio pobūdžio.

Iš pradžių būta painiavos dėl lėktuvo krovinio ir galutinio kelionės tikslo.

Lėktuvas šeštadienį pakilo iš Serbijos Nišo miesto ir pakeliui turėjo nusileisti Jordanijos Amano mieste.

Serbijos prezidentas Aleksandras Vučičius teigė, kad „iki galo“ buvo laikomasi visų procedūrų.

Socialinėje žiniasklaidoje paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti lėktuvą apėmęs ugnies kamuolys.


Šiame straipsnyje: Graikijalėktuvasnukrito lėktuvasšaudmenyskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių