Quantcast

Graikiją šią savaitę supurtę du žemės drebėjimai sugriovė šimtus namų

Graikijoje po dviejų šios savaitės žemės drebėjimų netinkami gyventi liko maždaug 900 namų, o stiprūs pakartotiniai požeminiai smūgiai toliau kursto be namų likusių žmonių baimę, sekmadienį pranešė žiniasklaida.

Trečiadienio ir ketvirtadienio drebėjimai, kurių stiprumas buvo 6,3 ir 5,9 balo, apgadino šimtus pastatų Larisoje, Elasonoje, Tirnave ir Farkadonoje. Buvo sužeista 11 žmonių.

Patikrinę maždaug 1,8 tūkst. pastatų inžinieriai padarė išvadą, kad 898 namus ir kai kurias ligonines, mokyklas bei bažnyčias reikės nugriauti, pranešė Atėnų naujienų agentūra (ANA).

Minimame regione, kur žmonės užsiima daugiausia žemės ūkiu, yra daug iš akmenų pastatytų ir senesnių nei 70 metų pastatų.

Pareigūnai siunčia namelius ant ratų ir palapines be namų likusiems žmonėms. Oro temperatūra šiuo metų laiku žema, orai lietingi.

Tesalijos regiono gubernatorius Kostas Agorastas (Kostas Agorastos) sekmadienį sakė, kad laikini būstai ir nameliai ant ratų bus prijungti prie elektros tinklų ir vandentiekio Damasio ir Mesohorio kaimuose. Ateinančią savaitę tikimasi nusiųsti mažiausiai 100 namelių ant ratų.

Šeštadienį vidaus reikalų viceministras Stelijas Pecas (Stelios Petsas) sakė, kad kiekviena drebėjimų paveikta savivaldybė pirmadienį gaus po 300 tūkst. eurų skubioms išlaidoms.

Tuo metu seismologai įspėja žmones negrįžti į apgadintus namus ir prognozuoja, kad pakartotiniai požeminiai smūgiai tęsis daug mėnesių.

„Žinomas faktas, kad veikla po žemės drebėjimo būna ilga, mažiausiai 4–5 mėnesiai, tad geriausias sprendimas yra perkelti nuo žemės drebėjimo nukentėjusias šeimas į [gyventi pritaikytus] konteinerius“, – laikraščiui „Kathimerini“ sakė Graikijos geodinamikos instituto direktorius Akis Celentis (Akis Tselentis).

Vėlai šeštadienį netoli Elasonos Tesalijoje užfiksuotas 4,2 balo pakartotinis požeminis smūgis.

Graikija yra viena iš dažniausiai žemės drebėjimų patiriančių Europos šalių, tačiau dauguma drebėjimų įvyksta jūroje ir aukų nepareikalauja.

Spalį Egėjo jūroje tarp Graikijai priklausančios Samo salos ir Turkijos vakarinio Izmyro miesto įvyko 7 balų drebėjimas. Samo saloje sugriuvus pastatui žuvo du paaugliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anonimui

anonimui portretas
prietranka tu su savo tokiais parasymais,kai pajusi katai reiskia-apsimysi...

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip gaila, kad žemės drebėjimų nebūna Lietuvoje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių