Quantcast

Glazgo policija pradėjo tyrimą dėl aštuonių mirties atvejų benamių prieglaudoje

Viena didžiausių Škotijos labdaros organizacijų ketvirtadienį paragino imtis veiksmų, policijai pranešus apie aštuonis benamių mirties atvejus vienoje Glazgo laikinoje prieglaudoje per koronaviruso pandemiją.

Glazgo centre esančiame viešbutyje „Alexander Thomson“ nuo balandžio 25 iki rugpjūčio 28 dienos mirė keturios moterys ir keturi vyrai, sakoma Škotijos policijos pranešime.

Septynių iš šių mirčių priežastys laikomos „nepaaiškinamomis“, kol nebus atliktas skrodimas.

Paskutinis 48 metų moters mirties atvejis „įtarimų nekėlė“.

Škotijos Glazgo skyriaus policijos vyriausiasis inspektorius Craigas Walkeris (Kreigas Volkeris) sakė, kad vietos valdžia yra įpareigota pasirūpinti benamių apgyvendinimu.

„Mums žinoma daug žmonių, turinčių daugybę poreikių, ir mes artimai bendradarbiaujame su Glazgo savivaldybe ir kitomis nekomercinėmis organizacijomis, kad jie gautų tinkamiausią paramą“, – sakė jis.

Tačiau benamius ir sunkiai besiverčiančius žmones remiančios labdaros organizacijos „Shelter Scotland“ vadovė Alison Watson (Elison Votson) nurodė, kad yra „ypač susirūpinusi“.

„Dar kovo mėnesį mes sveikinome iniciatyvą, kad žmonės pasitrauktų iš gatvių“, – sakė ji.

„Tačiau praėjus šešiems mėnesiams ir vėl sugrąžinus karantino priemones, mums reikia dar vieno postūmio, kad parūpintume žmonėms tinkamą vietą apsistoti ir kad jie sulauktų reikiamos paramos“, – kalbėjo A. Watson.

„Jeigu žmonės ilgus mėnesius gyvens viešbučio kambariuose be jokios paramos, tai turės rimtų pasekmių jų gerovei“, – sakė ji.

Apie paskutinę mirtį prieglaudoje buvo pranešta pradėjus dienai po pranešimo apie 49 metų moters mirtį tame viešbutyje ir mėnesiui po to, kai liepos 28 dieną ten buvo rasti 25 metų vyro ir 44 metų moters kūnai.

Birželio mėnesį Škotijos policija nukovė vyrą, peiliu sužeidusį šešis asmenis, įskaitant policijos pareigūną. Jis gyveno Glazgo centre esančiame viešbutyje, kuriame taip pat buvo apgyvendinti prieglobsčio prašytojai.

Po šio incidento labdaros organizacijos išreiškė susirūpinimą dėl netinkamų gyvenimo sąlygų viešbutyje ir dėl koronaviruso įvestų apribojimų poveikio žmonių psichinei sveikatai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių