Quantcast

Generolas O. Syrskis: Ukrainos pajėgos iš okupantų atkovojo kai kurias pozicijas Bachmute

Ukrainos kariai kontratakavo rusų karius tam tikruose Bachmuto ruožuose Donecko srityje ir privertė juos palikti kai kurias pozicijas, platformoje „Telegram“ pranešė Rytų pajėgų grupės vadas generolas pulkininkas Oleksandras Syrskis.

„Intensyvios kovos tęsiasi Bachmuto kryptimi. Priešas surengė daugybę atakų, bandydamas pralaužti mūsų pozicijų gynybą keliomis kryptimis. Tačiau tvirtovės dėl gynėjų tvirtybės ir drąsos priešo veiksmai nepavyko“, – sakė jis, balandžio 30 dieną apsilankęs keliose kovos teritorijose.

Anot jo, siekdami judėti į priekį Bachmuto kryptimi, rusai deda maksimalias pastangas ir į nieką neatsižvelgia.

„Nepaisant didelių nuostolių, į kovą nuolat veržiasi naujos šturmo grupės „Wagner“, kitų privačių bendrovių kovotojai ir desantininkai. Tačiau priešui nepavyksta perimti miesto kontrolės. Padėtis yra pakankamai sudėtinga. Tuo pat metu kai kuriose miesto dalyse priešą kontratakavo mūsų daliniai ir jis paliko kai kurias pozicijas.

O. Syrskis taip pat sakė, kad Limano fronto kryptyje ukrainiečių gynėjai per pastarąsias kelias dienas atrėmė daugybę puolimų: „Priešo bandymai užimti mūsų pozicijas žlugo. Priešas patyrė nuostolių, o mes paėmėme į nelaisvę 10 priešo karių“.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo duomenimis, per naktį Ukrainos kariuomenė atrėmė daugiau kaip 36 Rusijos atakas Bachmuto, Avdijivkos ir Marjinkos kryptimis. Ten Rusija ir toliau sutelkia pagrindines pastangas puolamiesiems veiksmams vykdyti.

Pranešama, kad Bachmutas ir Marjinka tebėra karo veiksmų epicentre, o Ukrainos kariai tvirtai laikosi savo pozicijų.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeBachmutasRusijos kariaiatkovotos teritorijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių