Quantcast

Generalinis štabas: Rusija ketina perkelti kai kuriuos dalinius iš Baltarusijos į Ukrainą

  • Teksto dydis:

Rusija bando papildyti nuostolių patyrusius dalinius Ukrainoje, perkeldama personalo ir karinės įrangos iš Baltarusijos, pirmadienį pranešė ukrainiečių ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas.

Kaip pažymima jo rytiniame pranešime, Rusijos vadovybei telkiant pastangas atgrasyti Ukrainos gynybos pajėgų dalinius, buvo užfiksuotas technikos judėjimas.

„Tęsiamas priešo personalo ir karinės technikos perkėlimas, kad būtų [vėl] sukomplektuoti nuostolių patyrę daliniai. Atskirų priešo dalinių perkėlimas iš Baltarusijos Respublikos teritorijos numatomas po to, kai jie įgis kovinių pajėgumų“, – rašoma pranešime.

Tuo pat metu Generalinis štabas pažymėjo, jog nėra jokių požymių, kad iš Baltarusijos teritorijos būtų formuojamos priešo puolamosios grupės.

„Baltarusijos specialiųjų operacijų pajėgų daliniai, priklausantys vadinamosios Rusijos Federacijos ir Baltarusijos Respublikos sąjunginės valstybės regioninei karinių pajėgų grupei, vykdo valstybės sienos ruožo stiprinimo užduotis“, – nurodė Generalinis štabas.

Neseniai paaiškėjo, kad į Baltarusiją jau buvo perkelta iki 12 000 mobilizuotų rusų. Baltarusijos ginkluotosios pajėgos esą visiškai patenkina okupacinio kontingento poreikius.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojekariniai daliniaiBaltarusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių