Quantcast

Gdansko merą subadęs vyras planavo išpuolį Varšuvoje

Gdansko merą nudūręs žudikas, anot žiniasklaidos, planavo išpuolį Varšuvoje. Apie tai kalėjime kalintas vyras prasitarė kitam kaliniui, penktadienį pranešė agentūra PAP, remdamasi tyrėjais. 27-erių lenkas tik gruodį išėjo į laisvę, kur atliko pusšeštų metų kalinimo bausmę dėl banko apiplėšimo.

Jis sekmadienį per labdaros renginį kelis kartus peiliu dūrė merui Pawelui Adamowicziui. Politikas mirė pirmadienį, jis bus laidojamas šeštadienį.

Spėjamas žudikas jau praėjus dienai po savo paleidimo iš kalėjimo nuvyko į Varšuvą ir čia naktį mėgino patekti į prezidento rūmų teritoriją. Gdansko prokuratūra patvirtino, kad vyrą užfiksavo prezidentūros filmavimo kameros. Detalių, ką vyras veikė Varšuvoje, atstovė Grazyna Warwyniuk neatskleidė. „Mes tai analizuojame“, – sakė ji.

Pasak žiniasklaidos, vyrui nepavyko perlipti prezidento rūmų tvoros ir jis grįžo į Gdanską. Čia jis nužudė nuo 1998 metų mero pareigas ėjusį P. Adamowiczių.

Prieš vyrą pradėtas tyrimas dėl nužudymo. Spėjama, kad jo motyvas buvo kerštas už kalėjimo bausmę. Neoficialiais pranešimais, vyras sirgo psichikos liga. Pasak prokuratūros, jis kol kas savo veiksmų nekomentuoja. Žinybos patvirtino žiniasklaidos pranešimus, kad jo motina prieš paleidimą iš kalėjimo informavo policiją, jog sūnaus psichinė būklė ir elgesys jai kelia nerimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių