Quantcast

Gdanske sulaikyta vagiliavusi lietuvių pora: pavogtus daiktus slėpė dukros vežimėlyje

  • Teksto dydis:

Gdansko policijos pareigūnai sulaikė porą iš Lietuvos, vagiliavusią iš parduotuvių prekybos centre. Kaip skelbia Gdansko policija, 27-erių moteris ir 38-erių jos partneris į parduotuves ėjo su savo dvimete dukra, o pavogtus daiktus slėpė jos vežimėlyje. Lietuviai pavogė daiktų už daugiau nei 7 tūkst. zlotų (apie 1,6 tūkst. eurų). Šios trijulės kaip dingusių be žinios neseniai ieškojo artimieji.

Pirmadienį po 16 val. policija gavo pranešimą, kad apsaugos darbuotojai vienoje iš parduotuvių sulaikė du žmones, įtariamus vagystėmis. Atvykę į įvykio vietą pareigūnai išsiaiškino, kad moteris ir vyras įėjo į parduotuvę kartu su dvimete dukra, sėdėjusia vežimėlyje. Apsaugos darbuotojai juos stebėjo ir pamatė, kaip susidėję drabužius į vežimėlį lietuviai ruošėsi išeiti nesumokėję. Apsauginiai juos sulaikė ir iškvietė policiją.

Pareigūnai nustatė, kad vežimėlyje buvo paslėpta firminių drabužių už daugiau nei 5,5 tūkst. zlotų (1, 24 tūkst. eurų): palaidinių, kelnių, striukių, rankinių. Pavogti daiktai buvo grąžinti parduotuvei.

Policininkai taip pat išsiaiškino, kad pora atvažiavo į prekybos centrą automobiliu ir paliko jį stovėjimo aikštelėje. Mašina irgi buvo patikrinta. Ten aptikta daiktų dar beveik už 2 tūkst. zlotų (450 eurų). Nustatyta, iš kokių parduotuvių tie daiktai pavogti.

Moteris ir jos partneris buvo sulaikyti. Vaiką policijos pareigūnai perdavė Gdansko savivaldybės pagalbos šeimai centro darbuotojams, kurie globoja mergaitę, kol jos tėvai areštinėje.

Sulaikytiesiems gresia iki penkerių metų laisvės atėmimo bausmė. Pavogti daiktai grąžinti į parduotuves.

Portalas kauno.diena.lt išsiaiškino, kad Lenkijoje apsivogusi pora – ta pati, kurios dar vakar ieškojo artimieji.

Šią informaciją patvirtino ir Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Eglė Kačinskienė. Daugiau informacijos apie įvykį ji nepateikė.

Kaip jau rašyta, trečiadienį socialiniuose tinkluose pasirodė pagalbos prašymas padėti rasti į Lenkiją išvažiavusius ir dingusius artimuosius. Apie dingusius žmones pranešė ir policija. 

Trečiadienio popietę dingusios moters sesuo feisbuke pasidalijo pagalbos prašymu ir nuotraukomis.

„Sesė su draugu ir mažamečiu vaiku šeštadienį išvažiavo į Lenkiją, nuo pirmadienio neturime jokių žinių, nepavyksta susisiekti. Bet kokia informacija yra labai svarbi!“ – rašė dingusiosios sesuo.

Policija taip pat išplatino pranešimą apie Lenkijoje dingusius žmones.

Liepos 18 d. iš Prienų automobiliu į Lenkiją išvyko V. B. (27 m.) kartu su mažamete dukra ir draugu V. M. (38 m.). Tačiau jau kelias dienas su jais nepavyksta susisiekti, mobiliojo ryšio telefonu jie neatsiliepia. Paskutinė žinoma buvimo vieta – Lenkija, Gdanskas, prieš 17 val. tokią informaciją išplatino policijos atstovai.

Šiek tiek po 18.30 val. gauta policijos informacija, kad trijulė surasta. Kaip paaiškėjo ketvirtadienį, pora atsidūrė Gdansko pareigūnų rankose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Logika

Logika portretas
Tai jeigu pavogus 1,700 eurų gali gauti 5 metus kalėjimo, ar tai reiškia reiškia, kad žmogaus gyvybė Lietuvoje verta 3,400 eurų, nes maždaug 10 metų laisvės atėmimo bausmę skiria?

....

.... portretas
O kodėl veidus dangsto? Vagis reikia viešinti

mamutas

mamutas portretas
Žiauru ir kodėl tokie baisūs mes lietuviai ?
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių