Quantcast

Gambijoje konfiskuota trys tonos kokaino, gabento druskos siuntoje

Gambijos teisėsaugos pareigūnai aptiko beveik tris tonas kokaino iš Ekvadoro gabentoje druskos siuntoje, penktadienį pranešė šalies narkotikų kontrolės agentūra.

Tai yra didžiausia kada nors šioje nedidelėje Vakarų Afrikos šalyje konfiskuota narkotikų siunta.

Ketvirtadienį sostinės Bandžulio uoste kratas atlikę pareigūnai rado 118 maišų su baltais milteliais. Ant maišų buvo nurodyta, kad juose gabenama pramoninė druska, sakoma Gambijos narkotikų įstatymų vykdymo agentūros (DLEAG) pranešime.

Konteineris įėjo į keturių konteinerių siuntą, išsiųstą iš Ekvadoro Gvajakilio uosto.

DLEAG žvalgybos direktorius Laminas Gassama (Laminas Gasama) teigė naujienų agentūrai AFP, kad 2,9 tonos sverianti siunta yra didžiausias visų laikų konfiskuota narkotikų siunta Gambijoje – mažiausioje žemyninės Afrikos valstybėje, turinčioje maždaug 2 mln. gyventojų.

Pareigūnas pridūrė, kad siuntos vertė siekia maždaug 88,5 mln. JAV dolerių.

Gambijos narkotikų kontrolės agentūra savo pareiškime teigė, kad vietos teisėsauga ieško siuntos savininko, 37 metų Prancūzijos piliečio Banta Keita.

Pasak Jungtinių Tautų Narkotikų ir nusikalstamumo biuro (UNODC), Vakarų Afrika yra svarbus kokaino, gabenamo iš Pietų Amerikos į Europą, kontrabandos koridorius.

Pasak agentūros birželį paskelbtos ataskaitos, narkotikų konfiskavimas mastas visame Afrikos žemyne ​​išaugo nuo 1,2 tonos 2015 metais iki 5,6 tonos 2018-aisiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių