Quantcast

G. Thunberg grįžo protestuoti prie Švedijos parlamento

Po ilgesnio laiko „protestų namuose“, klimato aktyvistė Greta Thunberg penktadienį grįžo streikuoti į įprastą savo protesto vietą prie parlamento Stokholme. Laikydama rankose savo plakatą su užrašu „Mokyklos streikas už klimatą“ ir dėvėdama kaukę su judėjimo „Penktadieniai už ateitį“ (Fridays for Future) logotipu, klimato ir aplinkosaugos aktyvistė su būreliu bendražygių stoviniavo prie Riksdago Švedijos sostinėje.

Nuotraukas iš savo „sugrįžimo“ 18-metė moksleivė paskelbė tviteryje ir instagrame.

Jaunoji švedė 2018 metų rugpjūtį pradžioje pati viena prie Riksdago pradėjo protestuoti, reikalaudama iš politikų labiau rūpintis klimato apsauga. Tai per kelis mėnesius virto klimato judėjimu „Penktadieniai už ateitį“ ir dideliais tarptautiniais protestais su šimtais tūkstančių dalyvių. Kilus pandemijai, masiniai protestai tapo neįmanomi.

Užuot ėjus prie parlamento, Greta Thunberg penktadieniais dažniausiai į internetą įdėdavo savo ir savo plakato namuose nuotraukas. Kartą ji kovo pabaigoje atėjo prie Europos Komisijos atstovybės Stokholme ir protestavo prieš bendrą ES žemės ūkio politiką. Balandžio pabaigoje aktyvistė, be to, paskelbė savo nuotrauką, kurioje ji stovi iškirstame miške Vidurio Švedijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Med.

Med. portretas
Tos mergaitės tėvus gydyti reikia ,arba atimti tėvystės teises.

Anonimas

Anonimas portretas
O, vėl ta šizofrenikė išlindo ? Ar jau baigė devintą klasę ?

Kunigas

Kunigas  portretas
Vargšė mergaitė liga vėl paaštrėjo
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių