Quantcast

G. Thunberg buvo sulaikyta per protestą Vokietijos anglių kasykloje

  • Teksto dydis:

Per protestą netoli Vokietijos kaimo, kuris griaunamas, kad būtų galima išplėsti anglių kasyklą, antradienį buvo išvežta ir trumpam sulaikyta Švedijos klimato aktyvistė Greta Thunberg (Greta Tunberg), pranešė policija.

G. Thunberg jau kelios dienos buvo Vokietijoje, kad paremtų protestus prieš Liucerato pastatų, tapusių pasipriešinimo iškastiniam kurui simboliu, nugriovimą.

Nuotraukose matyti, kaip besišypsančią ir juodai apsirengusią aktyvistę šalmus dėvintys policijos pareigūnai palydi į laukusį autobusą.

Policija teigė, kad grupė aktyvistų buvo sulaikyta po to, kai „atsiskyrė nuo demonstracijos“ ir nubėgo anglių kasyklos krašto link.

Jie buvo išvežti iš „pavojingos zonos“ autobusu, buvo patikrinta jų tapatybė ir tuomet jie buvo paleisti, sakė atstovas spaudai.

Procesas užtruko „kelias valandas“, nes buvo daug protestuotojų, sakė jis, nenurodydamas tikslaus skaičiaus.

Policijos teigimu, aktyvistai nebuvo oficialiai suimti.

G. Thunberg šeštadienį prisijungė prie tūkstančių demonstrantų, kurie protestavo prieš kaimelio nugriovimą, ir žygiavo eisenos priekyje.

Ji teigė, kad Vokietijos vyriausybei turėtų būti „gėda sudarinėti sandorius ir eiti į kompromisus su iškastinio kuro bendrovėmis“.

Du paskutiniai klimato aktyvistai, užėmę kaimą, kad jis nebūtų nugriautas, pirmadienį paliko savo požeminę slėptuvę – taip baigėsi policijos operacija, kuria siekta juos išvaryti.

Apie 300 aktyvistų buvo užėmę kaimą ir įsirengę postus medžiuose, kad užkirstų kelią greta esančios anglių kasyklos „Garzweiler“ plėtrai.

Rusijai nutraukus dujų tiekimą dėl invazijos į Ukrainą, Vokietija vėl pradėjo naudoti akmens anglis ir kūrenti užkonservuotas elektrines.

Manoma, kad kasyklos išplėtimas yra būtinas siekiant užtikrinti Vokietijos energijos tiekimą ateityje.

Tačiau aktyvistai tvirtina, kad išgaudama anglis Vokietija nesilaikys pagrindinių Paryžiaus susitarimo dėl klimato kaitos tikslų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Galėjo nors bananu per sėdimąją peršnioti, kaip senais laikais. Būtų nepakenkę.

Darzelinuke

Darzelinuke  portretas
prabudo ....... šilto pienuko vėl užsinorėjo

taigi

taigi portretas
pas doicius atbunda fasizmas kuris ne mazesnis skandinavo monarhijose ;;;'''///
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių