Quantcast

Floridoje prisišvartavo du kruiziniai lavai su koronavirusu segančiais žmonėmis

Floridoje ketvirtadienį pagaliau prisišvartavo dvi savaites į Pietų Amerikos uostus neįleistas kruizinis laivas, kurio mažiausiai du keleiviai mirė nuo koronavirusinės infekcijos.

Įplaukti į uostą laivui buvo leista po poros jūroje praleistų savaičių ir kelių dienų derybų su vietos pareigūnais.

Kruiziniam laivui „Zaandam“ ir į pagalbą jam pasiųstam laivui „Rotterdam“ buvo leista išlaipinti keleivius Port Evergleidse, su pareigūnais sudarius išsamų išlaipinimo planą. Iš pradžių vietos pareigūnai baiminosi, kad keleivių išlaipinimas pareikalaus papildomų resursų regione, kuriame koronavirusu užsikrėtusių skaičius ir taip labai išaugo.

Brauardo apygardos pareigūnai ir laivų operatorė „Holland America“ apie pasiektą susitarimą paskelbė netrukus iki laivų įleidimo į uostą.

Iš pradžių „Holland America“ skelbė, kad 45 nesunkiai sergantys žmonės pasiliks laive, kol visiškai pasveiks. Tačiau vėliau ketvirtadienį buvo paskelbtas įplaukimo į uostą planas, iš kurio matyti, kad serga 26 laivo keleiviai ir 50 įgulos narių. Plane nurodyta, kad kompanija susitarė dėl 13 keleivių ir įgulos narių, kuriems reikia medikų pagalbos, gydymo dviejose vietos ligoninėse.

Beveik tris savaites keleiviai neturėjo galimybės išsilaipinti į krantą. Laive „Zaandam“ mirė keturi senyvo amžiaus keleiviai ir mažiausiai du COVID-19 užsikrėtę žmonės, pranešė Williamas Burke'as (Viljamas Berkas), laivų savininkės bendrovės „Carnival Corp.“ vyriausiasis laivybos pareigūnas.

Anksčiau šią savaitę pareigūnas pranešė, kad naujasis koronavirusas tyrimais buvo patvirtintas devyniems žmonėms.

Laive „Zaandam“ buvo 603 įgulos nariai ir 442 keleiviai, „Rotterdam“ – 583 įgulos nariai ir 808 keleiviai. Praėjusią savaitę į pagalbą pasiųstas laivas „Rotterdam“ turėjo perimti kai kuriuos keleivius iš laivo „Zaandam“, neįleisto į kelis Pietų Amerikos uostus. Jis taip pat gabeno koronavirusinės infekcijos COVID-19 testų rinkinius, kitus reikmenis ir pagalbinį personalą.

Nuo kovo 22 dienos maždaug 250 žmonių, įskaitant 17 asmenų, esančių „Rotterdam“ laive, pasireiškė į gripo panašūs simptomai, skelbiama priėmimo į doką plane.

Floridos gubernatorius Ronas DeSantisas iš pradžių griežtai atsisakė priimti laivus, tačiau trečiadienį pakeitė sprendimą sužinojęs, kad dauguma šių kruizinių laivų keleivių yra JAV piliečiai, o maždaug daug 50 iš jų yra iš Floridos.

Ketvirtadienį televizijai „Fox News“ jis paskelbė, kad leis šiems laivams ne tik prisišvartuoti, bet ir perkelti kritiškos būklės pacientus į ligonines.

„Manau, kad sąlygos buvo sudarytos ir manau, kad viskas bus atlikta labai kruopščiai, – sakė jis vėliau per spaudos konferenciją. – Išlaipinimas iš tų laivų bus labai kontroliuojamas“.

Pagal planą, pirmiausia turi būti išlaipinti Floridos gyventojai, o visų keleivių išlaipinimas iki penktadienio vakaro dar nesibaigs.

Keleiviai, kuriems nepasireiškė jokių ligos simptomų, bus autobusais nugabenti į oro uostus ir įsodinti į užsakytus lėktuvus, apeinant pagrindinius terminalus, nurodė R. DeSantisas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių