Quantcast

Filipinus talžantis taifūnas „Kammuri“ privertė uždaryti Manilos oro uostą

Taifūnas „Kammuri“ antradienį įnirtingais vėjais ir smarkiomis liūtimis talžė Filipinus, kur šimtai tūkstančių gyventojų glaudėsi laikinose prieglaudose, o sostinėje Maniloje saugumo sumetimais buvo uždarytas tarptautinis oro uostas.

Galingas taifūnas, kuris daužė langus ir plėšė stogus, krantą pasiekė vėlai pirmadienį ir turėjo slinkti į pietus nuo Manilos, kur gyvena maždaug 13 mln. žmonių ir į Pietryčių Azijos žaidynes yra susirinkę tūkstančiai atletų.

Pasak meteorologų, į šiaurės vakarus judantis „Kammuri“ susilpnėjo, bet išliko stiprus, jo vėjų greitis siekia 150 km per val., o gūsių – 205 km per valandą.

„Vis dar vertiname žalą, bet atrodo, kad ji labai didelė“, – sakė miestelio, kuriame taifūnas pasiekė sausumą, pareigūnas Luisito Mendoza (Luisitas Mendosa).

„Vienoje vietoje vanduo pasiekė stogą... Mūsų darbuotojus sužeidė šukės“, – sakė jis ir pridūrė, kad vėjas išvertė daug medžių ir elektros stulpų.

Dėl stipraus vėjo buvo uždarytas Manilos „Ninoy“ Aquino („Ninojaus“ Akino) tarptautinis oro uostas, naujienų agentūrai AFP sakė jo vadovas Edas Monrealis.

Pareigūnai tikisi oro uostą vėl atidaryti antradienį 23 val. (17 val. Lietuvos laiku), bet nurodo, kad šis sprendimas priklausys nuo oro sąlygų.

Atšaukta beveik 500 skrydžių, pareigūnai perspėjo keleivius nevykti į oro uostą.

Vienoje vietoje vanduo pasiekė stogą... Mūsų darbuotojus sužeidė šukės.

Žaidynės be žiūrovų

Centriniame Bikolio regione evakuota maždaug 340 tūkst. žmonių. Taip pat nurodyta evakuotis žemumose esančiuose Manilos lūšnynuose gyvenantiems žmonėms.

Filipinuose per metus būna vidutiniškai po 20 audrų ir taifūnų, per kuriuos žūsta šimtai žmonių ir dėl kurių kai kurie regionai neišbrenda iš skurdo.

Daugiausiai aukų pareikalavo 2013 metų taifūnas „Haiyan“, per kurį žuvo ar dingo daugiau kaip 7,3 tūkst. žmonių.

„Kammuri“ jau sujaukė kai kuriuos šeštadienį prasidėjusių Pietryčių Azijos žaidynių planus.

Saugumo sumetimais buvo sustabdytos burlenčių varžybos, o triatlono varžybos įvyko anksčiau nei planuota.

Maniloje ir aplink ją iki gruodžio 11 dienos vykti turinčių žaidynių organizacinio komiteto pareigūnas Ramonas Suzara (Ramonas Susara) pirmadienį sakė, kad organizatoriai nori jas tęsti.

„Kol bus tiekiama elektra, o komandos ir techniniai pareigūnai bus saugūs, mes tęsime, tik – be žiūrovų“, – sakė jis.

30-osiose ir kol kas didžiausiose žaidynėse turi dalyvauti maždaug 8 750 sportininkų ir komandų pareigūnų, taip pat – 12 tūkst. savanorių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

che

che portretas
o ko neparasei kad uzpuole AUDRA? juk Lietuviskai graziau butu!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių