Quantcast

Filipinuose per parą nuo COVID-19 mirė rekordiškai daug žmonių

Filipinai pirmadienį pranešė, kad šalyje per parą užregistruotas rekordinis aukų nuo COVID-19 skaičius – net 259. Tai didžiausias per parą užfiksuotų viruso aukų skaičius, kuris toks didelis todėl, nes šalis peržiūrėjo anksčiau neteisingai pateiktus duomenis apie infekuotų pacientų mirtis.

Didžioji dauguma tądien užregistruotų mirties atvejų – 253 – iš tiesų užfiksuoti liepos ir rugpjūčio mėnesiais, tačiau į statistiką nepateko iki šiol, kadangi aukos buvo klaidingai įregistruotos kaip pasveikę pacientai. Peržiūrėjus duomenis paaiškėjo, kad šie žmonės mirė, teigė Sveikatos apsaugos departamentas.

Naujausi duomenys bendrą šalies aukų skaičių nuo COVID-19 kilstelėjo iki 4 630.

Komentuodamas duomenų pataisymus, Sveikatos apsaugos departamentas teigė, kad siekia skelbti „kuo tikslesnius ir išsamesnius duomenis“.

„Remiamės tuo, kas mums yra pranešama, tačiau kartais pasitaiko atvejų, kai mūsų regioniniai epidemiologinės priežiūros padaliniai, vietos valdžios institucijos ir sveikatos apsaugos įstaigos po tolesnių patvirtinimų pakoreguoja anksčiau pasveikimo atvejais laikytus įrašus kaip mirtis“, – teigė departamentas.

„Nuolatos primename vietos valdžios institucijoms ir organizacijoms, fiksuojančioms ligos atvejus, apie mirtis pranešti iškart“, – pridūrė departamentas.

Departamentas pirmadienį taip pat paskelbė apie 4,6 tūkst. naujų užsikrėtimo atvejų, bendrą šalies susirgimų skaičių kilstelėjusių iki 265 888.

Sveikatos ekspertai perspėjo, kad infekcijų ir mirčių skaičiai kils ir toliau, šalies vyriausybei švelninant anksčiau įvestus apribojimus, siekiant paskatinti antrą šių metų ketvirtį į recesiją panirusią valstybės ekonomiką.

Vyriausybė karantino priemones šalies sostinėje ir kitose šalies dalyse švelninti pradėjo dar birželio 1 dieną, tačiau tebegalioja apribojimai daugumai bendrovių, o šalis tebėra uždara tarptautiniams lankytojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių