Quantcast

Filipinuose nužudytas radijo laidų vedėjas

Filipinų policija antradienį praneša, kad netoli savo namų, Manilos priemiestyje, buvo nušautas radijo laidų vedėjas.

Tai ne pirma tokio pobūdžio tragedija šalyje, kada yra nužudomas žurnalistas.

Filipinai yra viena iš pavojingiausių pasaulio vietų žurnalistams, o dauguma asmenų, įvykdžiusių tokio pobūdžio nusikaltimą, lieka nenubausti.

Las Pinjaso miesto policijos viršininkas Jaime Santosas (Chaimė Santosas) naujienų kanalui „Teleradyo“ pasakojo, kad nelaimė įvyko pirmadienį vakare, kai Persivalis Mabasa vyko į darbą radijo stotyje DWBL. Jis buvo nušautas dviejų motociklais važiavusių asmenų. 

„Jis buvo atsidavęs savo darbui, tai galbūt ir buvo šios tragedijos priežastis“, – teigė J. Santosas.

P. Mabasa, buvo dar žinomas kaip Persis Lapidas, buvo aršus buvusio Filipinų prezidento Rodrigo Duterte (Rodrigo Dutertės) ir jo įpėdinio, politiko Ferdinando Marcoso (Ferdinando Markoso) jaunesniojo kritikas.

Filipinų nacionalinė žurnalistų sąjunga komentuodama įvykį pasakojo, kad nužudytas žurnalistas P. Mabasa kritikavo komunizmui simpatizuojančius asmenis, taip pat ir internetinius lošimus ir dezinformaciją apie karo padėtį Filipinuose.

Žiniasklaidos teisių gynėjų grupė šį įvykį apibūdino kaip „įžūlų“ ir teigia, kad jis dar kartą įrodė, kad „žurnalistika Filipinuose yra pavojinga profesija.“

Filipinų nacionalinė žurnalistų sąjunga primena, kad tai jau antras atvejis šalyje, kai nuo birželio 30 dienos šalį valdo F. Marcosas.

Jonnelis Estomo (Chonelis Estomas), laikinai einantis Manilos metropolijos brigados viršininko pareigas, teigia, kad buvo sukurta speciali tyrimų grupė P. Mabasos nužudymui ištirti.

2021 metų spalio mėnesį Žurnalistų apsaugos komitetas, įsikūręs Niujorke, pagal pasaulinį nebaudžiamumo už žurnalistų nužudymą indeksą Filipinams priskyrė septintą vietą.

Šiuo metu šalyje vis dar nėra išaiškintos 13 žurnalistų žmogžudystės.

Filipinai į šį indeksą patenka nuo 2008 metų pradžios.


Šiame straipsnyje: Filipinainužudymasžurnalistas

NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
matoma i nevykde globalistu nurodymu ir neta pakalbejo?===
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių