Quantcast

Filipinuose nuo koronaviruso mirė mažiausiai trys gydytojai

Kovodami su koronavirusu Filipinuose, kur tūkstančiai medikų gydo COVID-19 pacientus, nepaisant apsauginių priemonių trūkumo, mirė mažiausiai trys gydytojai, pranešė Filipinų prezidento Rodrigo Dutertes atstovas spaudai Salvadoras Panelo.

Be trijų mirusių gydytojų, dar keli šiuo metu yra kritinės būklės, jie gydomi nuo COVID-19. Filipinuose šimtai medicinos darbuotojų ėmėsi saviizoliacijos, nes turėjo kontaktą su koronavirusu užsikrėtusiais žmonėmis.

„Trys mūsų gydytojai mirė, dar keli jų yra kritinės būklės dėl koronaviruso. Ši mirtina liga pasiglemžia vis daugiau filipiniečių gyvybių“, – teigė S. Panelo.

Naujausiais duomenimis, Filipinuose COVID-19 nustatytas 396 žmonėms, 33 iš jų mirė.

Trys mirę gydytojai – kardiologas, anesteziologas ir onkologas – užsikrėtė koronavirusu dirbdami trijose skirtingose Filipinų sostinės Manilos ligoninėse, pranešė Filipinų medikų asociacija.

„Visi pavargę, bet neturime kito pasirinkimo, pasirinkome šį darbą. Net nelieka laiko gedėti draugų“, – sakė Filipinų plaučių centro gydytojas Antonio Ramosas.

Vienoje ligoninėje Lagunos provincijoje, į pietus nuo Manilos, gydytojai ir slaugos darbuotojai apsaugai pradėjo naudoti vienkartinius šiukšlių maišus ir plastikinius maišelius, kad pridengtų savo galvą, rankas ir kojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių