Quantcast

Filipinuose koronavirusu užsikrėtė daugiau nei 1 tūkst. medicinos darbuotojų, 26 mirė

Filipinuose naujuoju koronavirusu užsikrėtė daugiau nei 1 tūkst. medicinos darbuotojų, o nuo viruso sukeliamos ligos jų mirė net 26, trečiadienį pranešė šalies Sveikatos apsaugos departamentas.

1 062 užsikrėtę medicinos darbuotojai sudaro 16 proc. visų užsikrėtusiųjų šalyje skaičiaus, kuris trečiadienį siekė 6 710, teigė šalies sveikatos sekretoriaus pavaduotoja Maria Rose Vergeire.

Anot Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO), Filipinuose užsikrėtusių žmonių skaičius yra didžiausias visoje Azijoje. Organizacija pažymėjo, kad užsikrėtimo vidurkis šalyje siekia 2-3 proc.

Didžioji dauguma Filipinuose virusu užsikrėtusių medicinos darbuotojų yra gydytojai ­– jų užsikrėtė net 422. Virusu taip pat užsikrėtė didelis skaičius slaugytojų – net 386.

Tarp užsikrėtusiųjų yra technologų, radiologų, slaugytojų padėjėjų ir ligoninėse bei klinikose dirbančių administracijos darbuotojų.

Sveikatos apsaugos departamentas teigė, kad artimai bendradarbiauja su PSO siekiant išsiaiškinti, ar gydymo įstaigos paisė infekcijos kontrolės gairių, turinčių apsaugoti darbuotojus.

„Esame pasirengę suteikti paramą pirmoje fronto linijoje esantiems darbuotojams, kurie kovoje su COVID-19 aukojasi kasdien“, – sakė M. R. Vergeire.

Departamentas taip pat paskelbė, kad mirčių nuo COVID-19 skaičius Filipinuose pakilo iki 446, o tai reiškia, kad užfiksuotos dar 9 mirtys. Pasveikusiais laikomi 693 pacientai.

M. R. Vergeire sakė, kad iš 26 mirusių medicinos darbuotojų 19 buvo gydytojai.

Filipinų prezidentas Rodrigo Duterte savaitės bėgyje turi priimti sprendimą, ar tankiausiai apgyvendintoje salyno saloje Lusone karantiną pratęsti, atšaukti ar po balandžio 30 dienos sušvelninti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių