Quantcast

Europos šalys imasi priemonių apsisaugoti nuo koronaviruso protrūkio

Italijoje daugėjant užsikrėtimo koronavirusu atvejų, kitos Europos šalys ėmėsi papildomų priemonių kovoti su viruso plitimu.

Karantinas keliaujantiems

Rumunija karantiną paskelbė visiems iš viruso paveiktų teritorijų Šiaurės Italijoje atvykstantiems asmenims. Jiems atriboti oro uoste įrengti specialūs koridoriai.

Iš kitų Italijos bei Kinijos teritorijų atvykstantiems keliautojams rekomenduojama pasilikti namuose.

Prancūzijos piliečių, atvykstančių iš viruso paveiktų Italijos regionų, taip pat prašoma dvi savaites vengti „visų nebūtinų išėjimų“ ir nevesti vaikų į mokyklą.

Jungtinė Karalystė (JK) pareikalavo, kad iš Šiaurės Italijos, Kinijos, Pietų Korėjos ir Irano viruso paveiktų teritorijų atvykstantys piliečiai izoliuotų save ir apie atvykimą praneštų valdžiai. O keliautojai, į JK atvykstantys iš netoli šių regionų esančių teritorijų, apie atvykimą turėtų pranešti, jei pajus viruso simptomus.

Europos Parlamentas savo ruožtu paprašė, kad iš paveiktų vietų atvykstantys keliautojai namuose pasiliktų bent 14 d.

Bosnijos ir Hercogovinos valdžia taip pat rekomendavo iš paveiktų regionų atvykstantiems keliautojams apsilankyti pas gydytojus ir pasilikti namuose.

Susisiekimo trukdžiai

Bulgarija atšaukė visus skrydžius iš sostinės Sofijos į Milaną iki kovo 27 d.

Austrijos valdžios atstovai tvirtino, kad, sekmadienį laikinai nutraukus susisiekimą traukiniais Brenerio kalnų perėjoje, šią savaitę gali pasitaikyti ir laikinų sienos uždarymų.

Pirmadienį Prancūzijos pareigūnai sustabdė iš Milano į Lioną atvykusį autobusą ir neleido išlipti jo keleiviams, sunerimus, kad tarp jų galėjo būti ir koronavirusu užsikrėtusių žmonių.

Naujienų portalas „LyonMag“ pranešė, kad vairuotojas italas kosėjo, todėl buvo nuvežtas atlikti patikrą.

Perspėjimai dėl kelionių

Austrijos, Vengrijos, Ukrainos ir Rumunijos pareigūnai piliečiams rekomendavo nesilankyti viruso paveiktose Italijos teritorijose.

Suomijos vyriausybė piliečiams rekomendavo lankantis Italijoje būti „ypač budriems“ ir apie kelionių planus perspėti konsulines tarnybas. Išlaikyti budrumą rekomenduoja ir Danijos vyriausybė.

Kroatija savo ruožtu atšaukė visas mokinių išvykas ateinančioms 30 dienų.

Patikrinimai

Kelios ES šalys oro uostuose vykdo griežtesnius patikrinimus iš Italijos atvykstantiems asmenims, kuriems pasireiškė karščiavimo simptomai.

Temperatūros patikrinimai atliekami Budapešte ir Debrecene – antrame pagal dydį Vengrijos mieste, taip pat oro uostuose Kijeve.

Prahoje taip pat pastatyti specialūs vartai, kur vykdoma tikslinė patikra ir taikomos „padidintos higienos priemonės“.

Varšuvoje medikai tikrina iš Italijos atvykusių lėktuvų keleivių temperatūrą, prieš šiems išsilaipinant.

Kroatijoje iš viruso paveiktų Italijos regionų atvykstančius asmenis apklaus pasienio policijos pareigūnai, epidemiologai bei sanitarijos inspekcijos atstovai.

Ukrainos tarptautinių oro linijų darbuotojai skrydžių į Italiją metu turės vilkėti gumines pirštines ir kaukes.

Ukrainoje temperatūros patikra taip pat bus atliekama Ukrainos–Vengrijos pasienio kontrolės punkte, pro kurį pravažiuoja mikroautobusai, keliaujantys iš Italijos į Ukrainą.

Kitos priemonės

Švedijos sveikatos apsaugos agentūra pranešė, kad valstybė nesiims patikros oro uostuose – tai esą reikalauja daug išteklių ir yra neveiksminga, nes užsikrėtusiems žmonėms viruso simptomai gali ir nepasireikšti. Valstybė atidėjo 40 mln. kronų (3,8 mln. eurų), kurias skirs Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO), kad ši padėtų šalims įveikti koronaviruso plitimą.

Danija PSO koronaviruso krizės fondui taip pat paskyrė 8 mln. kronų (1,1 mln. eurų).

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių