Quantcast

Europos šalių atstovybių Baltarusijoje vadovai Minske pagerbė protestuotojo atminimą

Europos Sąjungos atstovybės Baltarusijoje vadovas Dirkas Schuebelis (Dirkas Šiūbelis) ir Europos šalių ambasadoriai Minske ketvirtadienį atnešė gėlių į sostinės vietą, kur anksčiau šią savaitę žuvo vienas iš protesto dalyvių.

„Ketvirtadienį ES atstovybės vadovas Dirkas Schuebelis ir Europos šalių diplomatinių misijų vadovai Minske padėjo gėlių pagerbdami per protesto akciją prie metropoliteno stoties „Puškinskaja“ žuvusio [vyro] atminimą“, – nurodė ES atstovybės Baltarusijoje darbuotojas.

Kaip praneša „Telegram“ kanalai, ten susirinkę Minsko gyventojai, dėkoja diplomatams ir skanduoja „Ačiū“.

Baltarusijoje nuo sekmadienio vyksta protestai, demonstrantų ir teisėsaugos pareigūnų susirėmimai. Protestuotojai nesutinka su oficialiai skelbiamais sekmadienį vykusių rinkimų rezultatais, kuriais remiantis, dabartinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka su 80 proc. balsų užsitikrino šeštą kadenciją, o jo varžovė opozicijos kandidatė esą surinko 10,9 proc. balsų.

Opozicija teigia, kad rezultatai buvo suklastoti.

Bendras sulaikytųjų per protestus skaičius ketvirtadienio rytą siekė 6,7 tūkstančio. Per demonstracijas vienas žmogus žuvo, daugiau kaip 250 nukentėjusiųjų gydomi ligoninėse. Trečiadienio vakarą patvirtinta dar vieno protestuotojo, kuris buvo sulaikytas sekmadienį pietrytiniame Gomelio mieste, mirtis.

Baltarusijos vidaus reikalų ministerija ketvirtadienį pranešė, kad per protesto akcijas nukentėjo daugiau kaip 100 teisėsaugos organų darbuotojų.

Tuo metu Baltarusijos tyrimų komitetas pareiškė, kad šalyje vykstančias masines protesto akcijas „koordinuoja specialiai apmokyti asmenys“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Protestuotojai sudaro mažesnę visuomenės dalį, kyla pilietinis susiskaldymas, saugumą užtikrinti darosi sunku. Lukašenka galėtų įvesti karinę padėtį ir liepti visiems dėl saugumo likti namie, kas nepaklūsta prisiima riziką. Kas sako Kad Lukašenka daigojo oponentus, kur įrodymai? Apie Rusiją įrodymų yra, bet Lukašenka laikėsi daug nuosaikesnės politikos ir norėjo būti draugas tiek rytų tiek vakarų, bet abi pusės atsuko nugarą.

Anonimas

Anonimas portretas
Dabar tą durnių pašvens šventuoju, kaip pas mus Kalantą. Ir po to mes dar turėsim tikėti tų kvailių « demokratinėmis vertybėmis» ? Apsi....kit....

va

va portretas
Man cia tai irgi dugnas jei tiesa,kad jis recidyvistas ir pats susisprogdino,kokiejo reikalavimai idomu buvo,ar jis bent zinojo del ko ten ejo,o dabar taps didvyriu
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių