Quantcast

Europos policija surengė kibernetinį puolimą prieš „Islamo valstybę“

  • Teksto dydis:

Europos policija surengė pasaulinio masto kibernetinę ataką prieš džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) interneto propagandos kanalus, pirmadienį pranešė Belgijos prokurorai.

Ši operacija buvo pradėta kaip dalis Belgijos atliekamo tyrimo dėl „Amaq“ – šalyje uždraustos džihadistų grupuotės propagandos sparno. Prie jos taip pat prisidėjo Europolo tarptautiniai pareigūnai.

Belgijos federalinės prokuratūros atstovas Ericas Van Der Syptas (Erikas Van Der Siptas) patvirtino naujienų agentūrai AFP, kad ši operacija buvo surengta, bet negalėjo pateikti išsamesnių detalių apie svetaines ir paskyras, pasirinktas jos taikiniais.

„Šiuo metu esame jas užblokavę“, – sakė jis.

Pasak E. Van Der Sypto, 2018 metais buvo surengta kita tokio pobūdžio ataka, bet ji nesutrukdė džihadistams atnaujinti savo propagandos skleidimo.

Pareigūnai planuoja atskleisti daugiau informacijos apie vėliau Europolo būstinėje kaimyniniuose Nyderlanduose įvyksiančią spaudos konferenciją, nurodė belgų prokuratūros atstovas.

Belgijos agentai irgi prisidėjo prie pernai surengtų virtinės kibernetinių atakų prieš „Amaq“, bet atstovas pripažino, kad tarnybos buvo nustebintos, kaip greitai tie kanalai atsigavo.

„Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę dėl 2016 metų kovą Belgijos sostinėje Briuselyje įvykdytos dvigubos mirtininkų sprogdintojų atakos, pareikalavusios 32 žmonių gyvybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių