Quantcast

Europos policija sučiupo gaują, įtariamą neteisėtai gabenus migrantus privačiais lėktuvais

Europos policija suėmė penkis gaujos narius, įtariamus neteisėtai gabenus migrantus, daugiausia kurdus, privačiais lėktuvais iš Turkijos į Europą, naudojantis suklastotais diplomatiniais pasais, penktadienį pranešė Europolas.

Antradienį per reidus Belgijoje ir Italijoje pareigūnai areštavo du lėktuvus, prabangų automobilį ir įrangą, naudotą suklastotiems asmens tapatybės dokumentams gaminti, pranešė Europos policijos agentūra.

„Manoma, kad 2020 metų spalio–gruodžio mėnesiais penkiose skirtingose Europos šalyse buvo įvykdytos mažiausiai penkios neteisėto žmonių gabenimo operacijos“, – sakoma Europolo pranešime.

Migrantai, daugiausia kurdai iš Irano ir Irako, į privatų lėktuvą Turkijoje įlipdavo turėdami suklastotus diplomatinius pasus.

Skrydžiai paprastai vykdavo į Karibų jūros regioną, tačiau keleiviai ten taip ir nepatekdavo, teigė agentūra.

„Per sustojimus įvairiuose Europos oro uostuose, įskaitant Austrijos, Prancūzijos ir Vokietijos oro uostus, migrantai išlipdavo iš lėktuvo, išmesdavo suklastotus pasus ir sistemingai prašydavo prieglobsčio“, – teigė Hagoje įsikūrusi agentūra.

Nusikalstama grupuotė ėmė iki 20 000 eurų už kiekvieną neteisėtai gabenamą asmenį, taip pat įtariama išdavinėjusi suklastotus čekius, apgaudinėjusi oro linijų bendroves bandydama sukurti savo orlaivių parką ir viešbučius neapmokėdama sąskaitų.

Įtariamiesiems gresia kaltinimai dėl neteisėto migrantų gabenimo, dokumentų klastojimo ir pinigų plovimo.

Operaciją koordinavo Europolas ir teisminio bendradarbiavimo agentūra Eurojustas kartu su Europos policija ir JAV teisėsaugos institucijomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių