Quantcast

Europos policija, nulaužusi slaptą programėlę, suėmė 42 asmenis

Europos policija suėmė 42 įtariamuosius ir konfiskavo ginklų, narkotikų bei milijonus grynųjų pinigų, nulaužusi dar vieną nusikaltėlių naudojamą šifruotų internetinių žinučių siuntimo paslaugą, penktadienį pranešė Nyderlandų teisėsauga.

Po 2020 metais rugsėjį pradėto tyrimo, po kurio buvo uždaryta slapta „Exclu Messenger“ paslauga, policija surengė reidus 79 patalpose Belgijoje, Vokietijoje ir Nyderlanduose.

„Exclu“ yra naujausia teisėsaugos institucijų atrakinta šifruotų internetinių pokalbių paslauga. 2021 metais tyrėjai įsilaužė į „Sky ECC“ – dar vieną „saugią“ programėlę, kuria naudojosi nusikalstamos grupuotės.

Policija ir prokurorai, patekę į slaptą „Exclu“ ryšių sistemą, galėjo perskaityti penkis mėnesius iki reidų tarp nusikaltėlių perduotas žinutes, pranešė Nyderlandų policija.

„Tarp suimtųjų yra programėlės vartotojų, taip pat jos savininkų ir valdytojų“, – priduriama jos pareiškime.

Tyrime taip pat dalyvavo Prancūzijos, Italijos ir Švedijos policija, Europolas ir teisminio bendradarbiavimo agentūra Eurojustas.

Per policijos reidus aptiktos mažiausiai dvi narkotikų laboratorijos, vienas kokaino perdirbimo objektas, keli kilogramai narkotikų, 4 mln. eurų  grynaisiais pinigais, prabangos prekės ir ginklai, pranešė Nyderlandų policija.

„Exclu“ buvo įdiegta išmaniuosiuose telefonuose, kuriais naudojosi apie 3 000 žmonių, įskaitant apie 750 olandakalbių, o licencija šešiems mėnesiams kainavo 800 eurų.

„Exclu“ suteikė galimybę keistis žinutėmis, nuotraukomis, užrašais, balso įrašais, pokalbiais ir vaizdo įrašais su kitais vartotojais“, – teigė Nyderlandų policija.

Ji pridūrė, kad savininkai ir vadovas gyrė internetinę paslaugą „už aukštą saugumo lygį“.

Ankstesnio „Sky ECC“ tyrimo metu tyrėjai aptiko didžiulį slaptų narkotikų kontrabandos gaujų siunčiamų žinučių pluoštą.

Išlaužusi šią užšifruotą sistemą, policija galėjo perimti narkotikų siuntas ir atlikti daug areštų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To Prašymas

To Prašymas portretas
Parasyk laiska i socialdemokratu bustine, gal pakeis nuomone.

Prašymas

Prašymas portretas
Plz, nulaužkite įslaptintus KGB sąrašus.

tai

tai portretas
gerai juk reiktu duot prasyma kad europolic iskeltu i viesuma visus kgb istus tik n ? kodel to nedaro nors mes kolkas priklausom tai saikai matomai A globalistyne jegos su ursulem blokuoja ka ir matome siu vasaliniu politbeprociu veiksmuose kuriuose jie patys i vis uomenes akiraty lenda asockriminaliniais veiksmais kuriuos ir vaikai jau mato GEDA ka bepridursi ===
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių