Quantcast

Europos Komisija ragina aktyviau ruoštis antrajai koronaviruso bangai

Europos Komisija (EK) paragino ES valstybes nares geriau paaiškinti gyventojams informaciją apie atstumo laikymąsi ir higienos taisykles bei jas įgyvendinti, kad būtų užkirstas kelias antrajai koronaviruso pandemijos bangai.

Už sveikatos apsaugą atsakinga eurokomisarė Stella Kyriakides teigė: „Kai kuriose valstybėse narėse padėtis dabar yra net blogesnė nei piko metu kovo mėnesį. Tai kelia didelį nerimą. Visos valstybės narės turi imtis priemonių nedelsiant, vos tik pasirodžius pirmiems naujų protrūkių ženklams.“

Europoje iki šiol užregistruota daugiau nei 5 mln. COVID-19 atvejų, o kelios šalys jau pradėjo atnaujinti vietinius karantinus, kad išvengtų nekontroliuojamo viruso plitimo.

Tiesa, mirčių nuo COVID19 skaičius kol kas neauga taip sparčiai, tačiau naujų ligos atvejų skaiičus daugelyje valstybių vėl pasiekė pavasarį fiksuotą ribą.

S. Kyriakides teigimu, kai kurios šalys akivaizdžiai per anksti pradėjo švelninti karantino apribojimus.

„Tai reiškia, kad kontrolės priemonės nebuvo pakankamai efektyvios, jos nebuvo tinkamai įgyvendintos ar jų nebuvo tinkamai laikomasi. Negalime prarasti budrumo. Krizė dar nesibaigė. Be to, žiema yra kvėpavimo takų ligų laikotarpis, įskaitant sezoninį gripą“, – tvirtino ji.

Kontrolės priemonės nebuvo efektyvios, jos nebuvo tinkamai įgyvendintos

„Šiandien raginame visus veikti ryžtingai, tai gali būti paskutinė mūsų galimybė užkirsti kelią pavasario scenarijaus pasikartojimui“, – perspėjo eurokomisarė.

S. Kyriakides tikino, kad ES valstybių narių vyriausybės turės kovoti su dezinformacija apie koronavirusą ir pasiekti jaunus žmones, kad išvengtų protestų ir sąmokslo teorijų plitimo visuomenėje.

Ji taip pat įspėjo veikti kuo skubiau, kad būtų galima išvengti visuotinių karantinų, kurie smarkiai kenkia ekonomikai, švietimui ir visuomenės psichinei sveikatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių