Quantcast

Europolas išaiškino prekiautojus žmonėmis, kurie taikosi į pabėgėlius iš Ukrainos

Europos Sąjungos teisėsaugos bendradarbiavimo agentūra ketvirtadienį pranešė nustačiusi devynis įtariamus prekiautojus žmonėmis, kurie internete taikosi į ukrainiečius pabėgėlius.

Apie tai pranešta augant susirūpinimui, kad iš karo draskomos šalies bėgantys pažeidžiami žmonės gali būti išnaudojami.

Gegužės 23 dieną daugiau nei 90 tyrėjų iš 14-os ES valstybių suvienijo jėgas bendrai operacijai, kuriai vadovavo Nyderlandai. Pasak Europolo, jie identifikavo devynias potencialias aukas ir 42 įtartinas interneto platformas.

Tyrėjai sutelkė dėmesį į žinutes socialiniuose tinkluose, kuriose pabėgėliams buvo siūloma pagalba transportu, randant laikiną būstą ir darbą. Kai kuriose žinutėse dėl darbo jis buvo įvardijamas kaip dalyvavimas „fotosesijose“.

Tyrėjai stebėjo pažinčių ir įdarbinimo svetaines, taip pat seksualines paslaugas siūlančias platformas.

Pasak Europolo, žinutės socialiniuose tinkluose buvo skirtos būtent ukrainiečiams pabėgėliams. Jie buvo viliojami „pažadais apie „šviesią ateitį, tačiau pakliuvo į seksualinio išnaudojimo pinkles“, nurodė agentūra.

Kovo mėnesį Europolas įspėjo, kad ukrainiečių pabėgėliams, atvykusiems į ES, gresia pavojus pakliūti į prekybos žmonėmis tinklus, ir paragino priimančiąsias šalis būti budrias.


Šiame straipsnyje: Europolasprekyba žmonėmiskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių