Quantcast

Europoje plinta koronavirusas: jau pasiekė Austriją ir Kroatiją

Austrijos vakaruose esančioje Tirolio federalinėje žemėje patvirtinti du užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejai. Tai antradienį pranešė Austrijos naujienų agentūra APA, remdamasi regiono gubernatoriumi Güntheriu Platteriu.

Iki šiol Austrijos teritorijoje dar nebuvo užfiksuota užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų. Abu žmonės savarankiškai kreipėsi į Austrijos medicinos įstaigas dėl aukštos temperatūros. Jų būklė yra stabili. Preliminariais duomenimis, vienas iš infekuotųjų atvyko iš Lombardijos regiono Italijos šiaurėje, kur taip pat nustatyta užsikrėtimo atvejų.

Kroatijoje – pirmasis užsikrėtimo atvejis

Antradienį Kroatijos ministras pirmininkas Andrejus Plenkovičius pareiškė, kad šalyje patvirtintas pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejis. Tai pranešė laikraštis „Jutarnji list“.

„Koronavirusas diagnozuotas jaunuoliui. Jis serga nesunkiai“, – sakė premjeras.

Leidinio žiniomis, infekuotasis gydomas ligoninėje.

Naujojo koronaviruso Covid-19 sukeltos pneumonijos protrūkis buvo užfiksuotas praėjusių metų gruodžio pabaigoje Kinijos Uhano mieste, kuriame gyvena 12 milijonų žmonių. Pasaulio sveikatos organizacija pripažino jį tarptautinio masto nepaprastąja situacija. Be Kinijos, infekuotųjų rasta daugiau kaip 30-yje šalių.

Kinijos valdžia iki šiol patvirtino apie 80 tūkstančių užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, 2663 infekuotieji jau mirė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasaulis valosi

Pasaulis valosi portretas
Šį vakarą patvirtintas korono virusas Kaune klinikose, kodėl niekas neinformuoja visuomenės???

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Tuoj pasieks Lietuvą

Kindziulis.

Kindziulis. portretas
Paklauskite ar ciaudi ,ar turi temperaturos? Juk taip sako reikia saugotis.Ir as jusu klausiu gal ciaudite,gal asarojate? Tda jusu reikia saugotis.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių