Quantcast

Estijoje mirė du vakcina nuo koronaviruso paskiepyti žmonės

Estijoje užfiksuotos dvi nuo Covid-19 pasiskiepijusių žmonių mirtys. Tai penktadienį pranešė šalies Vaistų departamento Saugumo priežiūros biuro vadovė Maja Uusküla.

Anot jos, viena iš aukų – gelbėtojas, kuriam po vakcinacijos prasidėjo trombocitopenija. „Tada tokių atvejų buvo mažai, ir nebuvo tiksliai žinoma, kaip juos gydyti. Tai pirmasis atvejis, kuris, mūsų vertinimu, susijęs su vakcina“, – sakė ji žurnalistams.

Tai vieninteliai įrodyti su vakcinacija susijusių mirčių atvejai. Visa kita – prasimanymai, platinami socialiniuose tinkluose.

Antruoju atveju mirė pagyvenusi moteris, kuriai po vakcinacijos pasidarė bloga. „Ją ėmė pykinti, moteris neteko sąmonės ir taip nesėkmingai pargriuvo, kad patyrė traumą, kuri tapo mirties priežastimi“, - papasakojo M. Uusküla.

„Tai vieninteliai įrodyti su vakcinacija susijusių mirčių atvejai. Visa kita – prasimanymai, platinami socialiniuose tinkluose“, – teigė pareigūnė.

Estijoje nuo pandemijos pradžios nustatyti 130 005 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, mirė 1 260 infekuotųjų.

63 nauji COVID-19 atvejai, du žmonės mirė

Estijoje per praėjusią parą atlikus 3 972 testus nustatyti 63 nauji koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai, taip pat užregistruoti du koronavirusu užsikrėtusių pacientų mirties atvejai, šeštadienį pranešė sveikatos apsaugos tarnybos.

Ankstesnę dieną buvo skelbta apie 96 naujus COVID-19 atvejus.

Sergamumas COVID-19 per pastarųjų dviejų savaičių laikotarpį Estijoje siekia 118,89 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Šeštadienio ryto duomenimis, šalies ligoninėse dėl COVID-19 gydoma 100 pacientų, iš jų 12 – intensyviosios terapijos skyriuose, o šešiems reikalingas dirbtinis plaučių vėdinimas.

Nuo pandemijos pradžios Estijoje patvirtinti iš viso 130 068 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, 1 262 užsikrėtę žmonės mirė, 124 576 – pasveiko.

Bent vieną vakcinos nuo COVID-19 dozę Estijoje jau gavo 495 644 žmonės – 45,86 proc. suaugusiųjų. Visiškai paskiepyti 290 769 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

minde

minde portretas
milijonieriaim pokuj o likusiem pap rastiem liks vergaut ar sukilt isdauzyt koncervatorius ir kitus sudo gabalius.

taio

taio portretas
pil.... kom parodo ki/ek durniu bei nieksu raso kreiva tiesa kuri jiems nepatinka nes tai tiesa zmones z udomi siais /skiepais/ nes tai setono ginklas pazabot zmonija vergaut ka jie patys savarankiskai eina i setonskerdykla patys to nesuprasdami ;;;;;;;

Ontė

Ontė portretas
Jei pasiskiepijęs, tą pačią dieną būčiau palindęs po mašiną ir žuvęs, ar rašytų?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių