Quantcast

Estijoje – du krešulių susidarymo paskiepijus nuo COVID-19 atvejai, vienas žmogus mirė

Estijoje pastarosiomis dienomis dviem asmenims po vakcinacijos nuo koronaviruso susidarė kraujo krešulių, vienas iš paskiepytųjų mirė, tačiau mirties atvejis tiesiogiai su vakcinos poveikiu nesiejamas, trečiadienį pranešė Vaistinių priemonių departamento patarėjas medicinos klausimais Alaras Irsas, pridūręs, kad skiepijimas visais šalyje patvirtintais preparatais turėtų būti tęsiamas.

Estijos vaistų agentūros duomenimis, „AstraZeneca“ vakcina paskiepyta 63 metų moteris, kuri taip pat sirgo širdies ir kraujagyslių ligomis, mirė susitrenkusi galvą, kai parkrito pasireiškus padidėjusiai temperatūrai ir svaiguliui. Tarnyba perspėjo, kad paskiepytiems asmenims gali pakilti temperatūra, sutrikti pusiausvyra ir svaigti galva, todėl padidėja rizika pargriūti ir susižeisti, ypač vyresnio amžiaus žmonėms.

Vaistinių priemonių departamentas informavo, kad dar vieną 68 metų moterį ištiko insultas kitą dieną po paskiepijimo „AstraZeneca“ vakcina. Pacientė, kuriai iš pradžių taip pat pasireiškė pusiausvyros sutrikimas, galvos skausmas ir regos sutrikimas, buvo hospitalizuota. Kol kas neaišku, ar jos būklės pablogėjimas yra kaip nors susijęs su vakcina nuo COVID-19.

Tuo metu vienam 82 metų vyrui po skiepo „Pfizer-BioNTech“ vakcina trombas susidarė akies kraujagyslėje ir sukėlė regėjimo sutrikimų. Vis dėlto šio paciento gyvybei pavojus negresia. Jis taip pat naudojo vaistus, kurių žinomas šalutinis poveikis gali būti krešulių susidarymas, sakė patarėjas.

Tarnybos duomenys rodo, kad per pastarąją savaitę buvo užfiksuoti iš viso aštuoni atvejai, kai „AstraZeneca“ vakcina paskiepytiems asmenims pasireiškė dideli sveikatos sutrikimai, dėl kurių pacientai buvo hospitalizuoti.

Neskaitant minėto 82 metų vyro, tarp „Pfizer-BioNTech“ paskiepytų asmenų per tą patį laikotarpį medikų pagalbos prireikė dar dviem žmonėms, bet jie nebuvo hospitalizuot.

Pasak A. Irso, nepaisant šių atvejų, Estija privalo ir toliau naudoti „AstraZeneca“ vakciną, nes jos nauda apsaugant nuo COVID-19 nusveria žinomą riziką. Trečiadienį tokią pačią nuomonę išsakė sveikatos apsaugos ir darbo ministras Tanelis Kiikas (Tanelis Kykas).

„Dabar nėra mokslinių duomenų, rodančių, kad viena vakcina būtų pavojingesnė už kitą“, – pabrėžė A. Irsas.

Pagal sergamumo COVID-19 lygį Estija šiuo metu šiuo metu yra viena iš pirmaujančiųjų Europoje. Sergamumas šioje šalyje dabar yra daug kartų didesnis nei Latvijoje, Lietuvoje ir Suomijoje.

Estijoje per praėjusią parą atlikus 8 606 testus nustatyti 1 784 nauji koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai, taip pat mirė šeši anksčiau užsikrėtę žmonės

Bent viena vakcinos doze Estijoje nuo COVID-19 jau paskiepyti iš viso 145 665 žmonės (10,961 proc. gyventojų), o abi vakcinos dozes yra gavę 53 729 žmonės (4,043 proc. gyventojų). Daugiausia skiepų Estijoje atliekama „AstraZeneca“ vakcina.

Peržiūrėti didesnį žemėlapį




NAUJAUSI KOMENTARAI

Tyrej.

Tyrej. portretas
žmogaus veidas skyriasi nuo to, kuris pasiskiepijo . Pasekmės bus tam tikrai.

otto

otto portretas
Man po skiepo sulūžo dantų protezas. Šalutinis skiepų poveikis, ne kitaip.

Chi

Chi portretas
Visos vakcinos geros, tik žmonės per seni skiepytis. Kam aštuoniasdešimtmečiui ta vakcina, jeigu retasis iš namų beišeina.. Gyvenkit kiek gyvenasi. Jaunimui nebūtų tokių šalutinių reiškinių, gaila, kad jų neskiepija.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių