Quantcast

Estijoje baigiasi vakcinų nuo COVID-19 atsargos, užsikrėtusiųjų skaičius – rekordinis

Estijoje baigiasi vakcinų nuo koronaviruso atsargos, tuo metu užsikrėtusiųjų skaičius šalyje – rekordinis.

„Sveikatos departamento vakcinų (atsargos) nulinės. Nėra prasmės daryti įspūdį, kad vakcinos kažkur užstrigo. Sveikatos apsaugos departamentas jų neturi, nes sandėlis tuščias“, – Sveikatos departamento vadovas Ullaras Lanno (Ilaras Lanas) sakė spaudos konferencijoje penktadienį.

Jis pabrėžė, kad vakcinos „AstraZeneca“ visai nėra, „Pfizer“ liko tik 1 procentas iš gautųjų, o „Moderna“ – keli tūkstančiai dozių.

U. Lanno tokią padėtį pavadino „daugiau nei kritine“.

Pasak jo, iš visų atliekamų COVID-19 testų teigiamų atsakymų dalis sudaro daugiau nei 18 procentų.

„Tai reiškia, kad užsikrėtęs gali būti kas penktas žmogus“, – sakė Sveikatos apsaugos departamento vadovas.

U. Lanno pridūrė, kad sunki padėtis ir su ligonių lovomis koronavirusu sergantiems pacientams ligoninėse.

„Artėja monetas, kada planinis gydymas bus sumažintas iki minimumo arba nutrūks“, – kalbėjo departamento vadovas.

„Dabar nėra prasmės slėpti galvą smėlyje. Visi mes pavargome, bet privalome jausti atsakomybę. Bet kokio kontakto, kurio galima išvengti, turi būti išvengta“, – paragino U. Lanno.

Estijoje jau antrą dieną registruojami rekordiniai užsikrėtimų COVID-19 skaičiai. Ketvirtadienį Estijoje nustatyti 1 154 nauji koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai, penktadienį – 1 204. Sergamumas COVID-19 per pastarųjų dviejų savaičių laikotarpį Estijoje siekia 887,75 atvejo 100 tūkst. gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

butu

butu portretas
labai grazu kad ne haholams ar gudams dovanotume vakcina o estams juk tai artimiausi su latviais o mes pragyvensim stiprindami imuniteta su imbiero cesnako tyrele /kasdien/ uztepta su sviestu ant juodos kaimiskos duonos ir rauginti kopustai su gera sonine ir svarbiausia ramybe ir poilsis bei higiena ir tai pats pagrindas sveikatos palaikymui ?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių