Quantcast

Estija keliautojams iš Suomijos ir Baltijos valstybių pakėlė saviizoliacijos kartelę

Estija keliautojams iš Suomijos ir Baltijos valstybių pakėlė privalomos saviizoliacijos kartelę nuo 16 iki 25 atvejų šimtui tūkstančių gyventojų jų šalyse, o Latvija palieka galioti anksčiau sutartą 16 atvejų šimtui tūkstančių gyventojų ribą, ketvirtadienį pranešė estų visuomeninio transliuotojo ERR naujienų portalas.

Estijos užsienio reikalų ministras Urmas Reinsalu (Urmas Reinsalus) socialinėje žiniasklaidoje parašė, kad Estija šią savaitę pasiūlė Suomijai, Latvijai ir Lietuvai sergamumo rodiklio ribą, iki kurios galimas laisvas judėjimas, padidinti iki 25 atvejų šimtui tūkstančių gyventojų.

Lietuva, kaip ir Suomija, sutiko su pasiūlymu ir kelia savo kartelę iki 25 atvejų šimtui tūkstančių gyventojų. Latvija paliko galioti ankstesnę ribą.

„Estija nustatys naują ribos skaičių – 25 – keliautojams, atvykstantiems iš Suomijos, Latvijos ir Lietuvos, nes su šiomis šalimis nustatyta pasitikėjimo priemonių“, – sakė U. Reinsalu, kurio žodžiai cituojami ERR portale anglų kalba.

„Atsižvelgiant į užsikrėtimo koronavirusu skaičius Estijoje,... karantinuotis turbūt turės iš Estijos į Latviją vykstantys keliautojai, išskyrus Valgos gyventojus, tranzitu vykstančius keliautojus ir darbuotojus“, – pridūrė užsienio reikalų ministras.

„Šiuo metu laisvas judėjimas išliks kelionėms į Suomiją, Lietuvą ir Latviją. Ačiū Lietuvos ir Suomijos vyriausybėms už sprendimą esant situacijai, kai Estijos sergamumo rodiklis yra didesnis nei kitose šalyse“, – sakė U. Reinsalu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių