Quantcast

ESBO netenkina esama Ukrainos konflikto padėtis

  • Teksto dydis:

Padėtį Rytų Ukrainoje stebinti Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija (ESBO) trečiadienį pareiškė, kad yra nepatenkinta status quo šiame jau 32 mėnesius besitęsiančio separatistinio konflikto padėtis.

Lankydamasis vyriausybės pajėgų kontroliuojamame Mariupolio mieste šalia prorusiškų separatistų kontroliuojamų regionų, naujasis ESBO pirmininkas Austrijos užsienio reikalų ministras Sebastianas Kurzas (Sebastianas Kurcas) sakė, kad organizacija „yra nepatenkinta status quo“.

„Norime dėti pastangų, kad pamatytumėme pasikeitimą į gera“, – sakė S.Kurzas žurnalistams.

Per savo dviejų dienų vizitą konflikto niokojamoje Rytų Ukrainoje S.Kruzas pabrėžė, kad labai svarbu įgyvendinti vadinamuosius Minsko susitarimus, kuriais siekiama užbaigti 10 tūkst. gyvybių nuo 2014 metų nusinešusį konfliktą.

„Nors esama daug nuogąstavimų, susijusių su šiais susitarimais, turiu pasakyti, kad padėtis jų pasirašymo metu buvo blogesnė negu yra dabar, – kalbėjo jis. - Ir ji galėjo būti dar blogesnė.“

Pasak S.Kurzo, lūkesčiai dėl galimų ginkluotųjų ESBO policijos pajėgų dislokavimo sukilėlių kontroliuojamuose rajonuose turi būti „realistiški“.

Kijevas prašo regione dislokuoti tarptautines ginkluotosios policijos pajėgas, kurios kontroliuotų padėtį ir Ukrainos sieną su Rusija, per kurią, kaip manoma, prorusiški sukilėliai įsiveža ginklų ir atsargų.

Tačiau ESBO misijos apginklavimui priešinasi prorusiškos „liaudies respublikos“ Luhansko ir Donecko regionuose.

Kijevas ir Vakarai kaltina Rusiją remiant sukilėlius karine technika ir kariais, kurie per sieną patenka į separatistinius regionus, bet Maskva šiuos kaltinimus atkakliai neigia.


Šiame straipsnyje: ESBOUkrainakaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
banderos kievo ką nori tą ir daro,bet neilgai jiems liko,reiks atsakyt

Anonimas

Anonimas portretas
Tai normalu jei Rusija remia Donbaso sukilėlius. Nereikėjo Kijevo fašistams pradėti karą su Ukrainos piliečiais.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių