Quantcast

ES žada finansuoti COVID-19 pacientų perkėlimą į kitas šalis

Briuselis numato 220 mln. eurų sumą COVID-19 pacientų perkėlimui iš koronaviruso labiausiai paveiktų šalių į laisvų lovų ligoninėse turinčias kaimynines valstybes, ketvirtadienį pranešė Europos Komisijos (EK) pirmininkė Ursula von der Leyen.

Per vaizdo konferenciją su 27 ES valstybių narių lyderiais U. von der Leyen paragino ES šalis kaupti su COVID-19 susijusius duomenis, nes „geras pinigų panaudojimas reikalauja tinkamo dalijimosi informacija.“ Konferencijos metu raginta imtis glaudesnio bendradarbiavimo naujos pandemijos bangos akivaizdoje.

ES valstybių narių lyderiai paraginti neuždaryti sienų, atvirkščiai, kartu ieškoti koronaviruso kontroliavimo būdų ir ruoštis galimos vakcinos išsidalijimui.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel ES valstybių lyderiams sakė, kad veiksmų koordinavimas yra itin svarbus, siekiant suvaldyti pandemiją, pranešė kanclerės atstovas.

„Ypač Vokietijai, kaip viduryje Europos esančiai šaliai, yra labai svarbu, kad sienos išliktų atviros, kad veiktų ekonomika ir kad su pandemija kovotume kartu“, – teigė ji.

U. von der Leyen pabrėžė, kad krizę galime įveikti masiškai testuodami. Ji paragino ES šalis patvirtinti bendrus greito testavimo dėl antikūnų standartus.

„Tai leis visoms ES valstybėms pripažinti testų rezultatus ir bus ypač svarbu tada, kai bus atnaujintos kelionės“, – sakė ji.

Tviterio paskyroje Nyderlandų premjeras Markas Rutte teigė, kad „diskusija buvo gera“, ir „nors sveikatos apsaugos sistemą kiekviena šalis organizuoja atskirai, privalome dirbti kartu, kai tas yra įmanoma.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Babkiu plovykla.pirkit vakcina iš rusu ir sucipuokit debilus ,kurie taip nori cipuotis

Anonimas

Anonimas portretas
o tai kur ju tos vakcinos?! ko neperka vakcinos is rusijos! dabar ne tas laikas kad skirstyt salis i savas nesavas! geriau lai perka ta vakcina pas rusus ir gydo savus zmones

Aš portretas
Kaip suprasti perkėlimą į kitas šalis - gydyti svetimus pacientus, nepriimant savų? Užtenka jau prisisvaigo su tais pabėgėliais, dabar dar ir ligonius dalins aplinkinėms šalims, kas sustabdys tą Vokietiją
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių