Quantcast

ES teikia pagalbą per Kalnų Karabacho konfliktą nukentėjusiems civiliams

Europos Sąjunga pranešė skyrusi 500 tūkst. eurų skubiai pagalbai civiliams gyventojams, nukentėjusiems per ginkluotąjį konfliktą Kalnų Karabacho regione, abiejose kontaktinės linijos pusėse.

„Kariniai veiksmai Kalnų Karabacho konflikto zonoje jau nusinešė taikių gyventojų gyvybių. Būtina gerbti tarptautinę humanitarinę teisę ir užtikrinti civilių gyventojų ir infrastruktūros apsaugą“, – pareiškė Europos Komijos krizių valdymo komisaras Janezas Lenarčičius.

Pasak jo, ES „solidarizuojasi su visais nukentėjusiais nuo smurto ir yra pasirengusi ir toliau teikti humanitarinę pagalbą, jeigu žmonių kančios tęsis toliau“.

„Raginame nedelsiant nutraukti kovos veiksmus“, – pabrėžė komisaras.

ES finansavimas padės užtikrinti medicininių paslaugų teikimą civiliams gyventojams, parūpinti medicininės įrangos, maisto produktų ir suteikti kitą būtiniausią pagalbą keliems tūkstančiams žmonių.

Kaip pranešė EK, pirmasis 500 tūkst. eurų pagalbos paketas padės ES humanitariniams partneriams, tokiems kaip Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus Komitetas, suteikti skubią pagalbą nukentėjusiesiems nuo kovos veiksmų.

ES finansavimas humanitariniais tikslais vyksta laikantis humaniškumo, neutralumo, nešališkumo ir nepriklausomumo principų ir yra nukreipiamas per tarptautines organizacijas, JT agentūras ir nevyriausybines organizacijas, patikslino Briuselis.

Armėnijos ir Azerbaidžano konfliktas dėl Kalnų Karabacho ruseno dešimtmečius, o praeitą sekmadienį kilusios naujos kovos yra intensyviausios per daugelį metų.

Patvirtinta, kad per naujausias kovas žuvo kone 200 žmonių, įskaitant daugiau kaip 30 civilių. Nuogąstaujama, kad konfliktas gali virsti didelio masto karu keliais frontais ir įtraukti regiono galias Turkiją ir Rusiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių